Erdoğan: “Öğretmenlerimize Sınavı Boykot Çağrısı Yapılmasını Meclis’imize Saygısızlık Yerine Görüyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükûmet toplantısının peşi sıra, “Yer Mahsulleri Ofisi (TMO) darı çalım fiyatını, bindi dış, ton başına 5 bin 700 lira yerine uygulayacak” dedi. Erdoğan, öğüt kitaplarının yanında apotr kaynakların ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılacağını duyurdu. Erdoğan, eksper ve başmuallimlik sınavına ilgilendiren ise, “Ehlivukuf ve başöğretmenlik kadrolarına 614 bin 446 başvuru oldu. Bu öğretmenlerimizin iri bölümü mukteza eğitimleri tamamladılar. Yüksek lisans, doktora yapmış olan 90 bine andıran öğretmenimiz yapılacak sınavdan filhakika affedilmiş. Başka öğretmenlerimize, sınavı boykot çağrısı yapılmasını yeryüzü başta milli iradenin tecelligahı olan Meclis’imize hürmetsizlik adına görüyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 2,5 saat süren hükûmet toplantısının peşi sıra izah yaptı. Erdoğan ezcümle şöyle konuştu:

“GAZİANTEP VE MARDİN’DEKİ ELİM ENGEBE KÜL BOYUTLARIYLA SORUŞTURULMAKTADIR”

“Sözlerime, Gaziantep ve Mardin’dahi meydana mevrut gidiş geliş kazalarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek bağışlamak istiyorum. Bu kazalarda ve Rize’de meydana mevrut ayrımsız bambaşka kazada yaralanan vatandaşlarımıza üstelik Allah’tan felah niyaz ediyorum. Gaziantep ve Mardin’deki dram belalar umum boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Tığ ülkemizin ciharıyek yanında vatandaşlarımız güvenle, konforla, lahzada istedikleri yerlere gidebilsinler, geri hizmet hizmetleri okunabilen sürdürebilsin diye niteleyerek cumhuriyet altını tarihinin yer nazik ulaştırma yatırımlarını yaptık. Buna rağmen us almaz facialarla karşılaşmaktan ortalık üzüntülüyüz. Yapılan soruşturmalar neticesinde failler hakkında gereken işlemler tabii yapılacaktır. Bununla kalmayacak, analog kazaların aynı daha yaşanmaması için gidiş geliş ve vesile güvenliği başta oluşmak üzere gelişigüzel alanda ihtiyaç mahsus tedbirleri belirleyerek anında uygulamaya geçireceğiz.

“AMACIMIZ PUTİN VE ZELENSKİ’Yİ ÜLKEMİZDE BİR ARAYA GETİRMEK”

Balkanlardaki bacanak ve kardeşlerimizle andıran ilişkililerimizi sürdürmeye, hassaten bölgedeki kırılganlığın arttığı şu dönemde özel önem veriyoruz.

Eylülün önce haftasında de üç ülkeyi kapsayan bire bir Balkan turuna çıkacağım.

Türkiye kendisine bu savaşın evvel önüne teslim etmek arkası sıra birlikte barışla sonuçlanması için her makule gayreti gösterdiğimize hep tanık. Hububat krizinin önüne geçecek mekanizmanın kurulması üstelik gine bizim gayretlerimizle türlü olmuştur.

Amacımız, uzak olmayan bir tarihte Sayın Putin ve Sayın Zelenski’yi ülkemizde benzeri araya getirerek bu krizi kökünden çözecek yolu açmaktır.

“YARIN FİLİSTİN ORAN BAŞKANI SAYIN ABBAS’I MİSAFİR EDECEĞİZ”

Yarın Filistin Izzet Başkanı Sayın Abbas’ı konuk edecek, çarşamba günü Müteahhitler Birliği’nin bağış törenine katılacağız. Perşembe haset Ahlat’tayız. Cuma Namazı haset Malazgirt’te olacağız. Sayın Bahçeli ile birlikte bu iki koca programımızı gerçekleştireceğiz. Anadolu’yu bizlere yurt kendisine bırakan ecdadımızı tanınmayan edeceğiz.

Önümüzdeki haftanın evvel gününde Iri Taarruzun 100’üncü yılının heyecanının Kütahya ve Afyonkarahisar’daki programlarda vatandaşlarımızla gelişigüzel yaşayacağız.

“SONUÇ DÖNEMLERDE, TALIH VE MİLLET KENDISINE BİZİ BILDIRME ÇOKÇA ZORLAYAN KONUNUN EKONOMİ OLDUĞU BİR GERÇEKTİR”

Akibet dönemlerde, ülke ve ulus namına bizi en haddinden fazla kahir konunun getiri, kırat, pahalılık denklemiyle sınandığımız ekonomi alanı olduğu tıpkısı gerçektir. Dünyadaki gelişmeleri ve ülkemizin gücünü dikkate alarak ekonomimizi gömmek tehdidi kadar yalınlık ve korkulu bire bir saldırıya maruz kaldığımız 2018’den itibaren bu alanda eskimemiş programı hayata geçirmeye başladık.

Ülkemizi envestisman, istihdam, istihsal, ihracat ve cari fazla yoluyla tahaccüm esasına raci bu programın nazari eğin planının ve uygulamadaki mantığının anlaşılması az buçuk vakit aldı. Tığ hangi yaptığımızı, niye ve kuşkusuz yapacağımızı gayet ferah bildiğimiz amacıyla işimize baktık. Ekonomide güzel ayrımsız dönüşümü adım adım hayata geçirdik.

“ISRARLA BELİRLİ İKTİSAT MODELLERİNİN UYGULANMASINI İSTEYENLERİN FANATİZMİ AKILCILIKLARINDAN DEĞİL, ÇIKAR İLİŞKİLERİNDEN KAYNAKLIDIR”

Tabii mandacı iktisatçılar, programı çamurlamak üzere dünyadaki örnekleri görmezden gelmeye, verilerin yarısını anlatıp başka kısmının üzerini örtmeye devam ediyor. Us ve vicdan sahibi iktisatçılarımız ise detaylara ait, birtakım eleştirilerini söylemekle gelişigüzel, programımızın mantığını ve amacını az buçuk utangaç ifadelerle olsa de takdir ediyor. İktisat teorileri ve uygulamaları, fizik ve hesap bilimleri üzere değme yerde muteber kuralları, formülleri, denklemleri olan konular değildir. Bu alana ilişkin teori ve uygulamalar temas mutluluk ve toplumun şartlarına, kültürüne, birikimine, kabiliyetine, gücüne göre farklılık gösterir. Yani aynı ülkede liyakatli olan tıpkısı modelin, farklı ülkede üstelik bir sonucu vereceğinin garantisi yoktur. Öz eğitimlerine ve donanımlarına göre ülkemizde ısrarla belirli iktisat modellerinin uygulanmasını isteyenlerin fanatizmi akılcılıklarından değil, tembelliklerinden veya çıkar ilişkilerinden kaynaklıdır. Tığ bu hakikati bildiğimiz amacıyla birilerinin hangi dediğine değil, ülkemizin neye ihtiyacı olduğuna, milletimize verdiğimiz sözleri elbet namına getirebileceğimize bakıyoruz.

“BUGÜN YAŞADIĞIMIZ ŞIŞKINLIK, BÜTÇE VE İŞSİZLİK KAYNAKLI DEĞİL”

Biz para şişkinliği rakamlarının insanlarımızın hayatındaki pahal etkilerini gelişigüzel kesimini sağlık seviyesini yükselterek bertaraf etmeye çalışırken, enflasyonu düşürecek tedbirleri de alıyoruz. Buna rağmen, enflasyonsuz soylu erki iklimde yaşamaya alışmış ülkelerde bizimkiyle mukayese edildiğinde daha tezyifkâr tanıdık oranların etkileri haddinden fazla henüz derin ve tahripkâr hissediliyor. Ülkemizde sonuç ayrımsız yıldır yaşadığımız faziletkâr enflasyonu 1994 ve 2001 krizleriyle oranlamak vakit kaybetmeden bize değil, vatandaşlarımızı bile mamul bire bir yanlışlık peki. Bugün yaşadığımız enflasyon bütçe ve avarelik kaynaklı değil, toptan gelişmelerin tetiklediği denk hareketlerinin sonucudur. Yani maliyet odaklı enflasyondur.

Türkiye’deki durumu od tellalı edasıyla anlatanların niyeti başkadır. Bugünkü ekonomi programımızı 10 sene, 15 yıl, 20 sene ilk ihtimal bu cesurluk ve kararlılıkla uygulayamayabilirdik. Zira o dönemlerde siyasi ve askeri gücümüz kadar hesaplı altyapımız dahi hakeza aynı politikayı destekleyecek konumda değildi.

“KİMSENİN PARASININ DEĞERİNDEN ENDİŞE EDEREK DÖVİZE VE ALTINA YÖNELMESİ İÇİN SEBEP KALMAMIŞTIR”

Vatandaşlarımızdan ve iş dünyamızdan tek ricam, kendi ülkelerine ve kişi paralarına güvenmeleri. Tasarrufları özlük paramızda yaparken döviz ve altın gibi alternatiflerdeki kazanımlara karşı koruyacak temas kalem mekanizmayı oluşturduk. Daha Çok hiç kimsenin parasının değerinden bulut ederek dövize ve altına yönelmesi için faktör kalmamıştır.

“MISIR ALIM FİYATI, DESTEK HARİÇ, TITREM BAŞINA 5 BİN 700 LİRA ADINA UYGULANACAK”

Arazi Mahsulleri Ofisimizin darı hava fiyatını, bindi dünya, titrem başına 5 bin 700 liralık olarak uygulayacak.

Kamu çalışanlarının, munzam sendrom meselesinden, esenlik çalışanlarının eş hakları beklentilerine kadar zorlu çokça konuyu çözdük. Gençlerimizin umutlarını güçlendirecek seçme adımı atıyoruz.

“YARDIMCI KAYNAKLARI DE ÜCRETSİZ NAMINA ÖĞRENCİLERİMİZİN MASALARINDA HAZIR EDECEĞİZ”

Öğüt kitaplarının beraberinde apotr kaynakları birlikte ücretsiz olarak okullar açıldığında öğrencilerimizin masalarında amade edeceğiz.

“UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK KADROLARINA 614 BİN 446 MÜRACAAT OLDU”

Uzman ve başmuallimlik kadrolarına 614 bin 446 başvuru oldu. Bu öğretmenlerimizin nazik bölümü zaruri eğitimleri tamamladılar. Erdemli lisans, doktora yapmış olan 90 bine andıran öğretmenimiz yapılacak sınavdan zaten muaf. Sair öğretmenlerimize, sınavı boykot çağrısı yapılmasını bildirme başta milli iradenin tecelligahı olan Meclisimize saygısızlık yerine görüyoruz. Henüz önce dahi öğretmenler arasında ayrımcılık yaparak onlara taşlama edenlerin bu konudaki gayretlerinin ciddiye alınacak aynı tarafı yoktur.

Sağlıkçılarımıza 14 Mart Tıp Bayramı’nda verdiğimiz sözleri birer birer hesabına getiriyoruz. Bu çerçevede afiyet çekicilik ve kuruluşlarında müteharrik personele yönelik saldırıları katalog taksirat kapsamına düzlük yasa değişikliği yapıldı. Malpraktis sorunu çözüldü. döner kebap, ilişik ödemesi uygulaması üniversite hastaneleri karışma parçalanmamiş sağlık kuruluşlarına tevsi ediyor. Hekimlerin emekliliklerinde doğruluk kaybına kez açan bordro sistemindeki düzenlemeyi 2008 sonrasını kapsayacak şekilde tamamladık.”



Share: