Erdoğan: “Ordumuzun Komutanları ile Alay Malay Yaşadığımız Sevince Dayanma Edemediklerini Gördük… Anayasamıza Göre Bu Kardeşiniz, Bu Ordunun…

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, Muğla’da; “Geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) gücüne sakil katacak benzeri defans endüstri projesinin açılışında ordumuzun komutanları ile gelişigüzel yaşadığımız sevince götürüm edemediklerini hep gelişigüzel gördük. Erkek Eksiksizlik, Sakarya Arifiye’de bu ordunun başkomutanı adına Tayyip Erdoğan hangi yaptı? Orada Sıkıntı obüslerinin tasdik törenini yaptı. Senin hayatında, senin aklında böyle tıpkı husus var mı ya? Böyle tıpkı özdek yapabilir misiniz ya? Altay tanklarının teslimini yaptık, Mösyö Eksiksizlik” dedi. Erdoğan, “Kardeşlerim, anayasamıza göre bu kardeşiniz, bu ordunun başkomutanıdır. Bunu ben söylemiyorum, anayasamız söylüyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla Menteşe Atatürk Bulvarı’ndaki dolgun açım törenine katıldı. Erdoğan, burada özetle şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizin altyapısından dal yapısına büyüklüğünde cemi eksiklerini gidermiş, ‘Türkiye Yüzyılı’nın hazırlıklarını kocaman ölçüde tamamlamış yerine huzurunuzdayım. Demokratlık ve kalkınma hamlelerimizi dünyanın geçmeye hazırlandığı yeni idare ve ekonomi düzeninde ülkemizi adalet ettiği seviyeye çıkarmanın evvel adımını attığımızı görüyoruz. Henüz nazik hedeflerle, daha şişman özgüven ve güçle yönümüzü geleceğe dönmüş durumdayız. Bundan 12 yıl önce 2023 hedeflerimizi önce açıkladığımızı zihinlerini kavrayışsız kalmışlık ve faşizm kapanına hapsetmiş birileri öz akıllarınca bizi küçümsemiş, alaya almışlardı. Hep yaptıkları kabilinden 2023 hedeflerimizi hayata buyurmak için başlattığımız değme programı, değme projeyi, rastgele yatırımı ne diyorlardı? ‘Yapamazsınız.’ Hakeza engellemeye çalıştılar. Bu onlar üzere aynı hezeyandı ama bunu güzeşte üzere hatırlıyorum.

Bittabi tığ DÜRÜST Deneyimsizlik ile Dürüst Kadrolar ile bunlara yüz vermedik. On Paralık kulak asmadık. Bizim baktığımız tek kayran milletimizdir. Milletimizin özlemleridir. Milletimizin talepleridir. Milletimizin ihtiyaçlarıdır. Hamdolsun, herhangi bir seçimde bize en hayatiyetli şekilde bindi veren milletimiz yardımıyla elden ülkemizi, eşi tıpkı yepyeni yayın ve hizmetlere kavuşturmakla kalmadık, benzeri zamanda yıldırı örgütlerinden darbecilere, toptan vesayetçilerden ekonomik tetikçilere kadar istiklalimize ve istikbalimize göz dikenlerin tamamının de üzerine geldik.

Kişi milletinden umudunu kesenlerin ülkemizin mutlu yürüyüşünü engel olmak amacıyla sergiledikleri kepazeliklere karşın cumhuriyetimizin yüzüncü yılına coşkuyla, gururla, heyecanla girdiğimiz tıpkı döneme ulaştık. Havaalanından buraya gelene büyüklüğünde kez boyu tıklım tıklım vatandaşlarımızı gördüm. Gerçi, müstemleke zihniyetlilerin kepazelikleri bitip turşu olmak bilmiyor.

Geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) gücüne kırıcı katacak bir defans endüstri projesinin açılışında ordumuzun komutanları ile alay malay yaşadığımız sevince sabır edemediklerini hep gelişigüzel gördük. Erkek Kemal, Sakarya Arifiye’da bu ordunun başkomutanı kendisine Tayyip Erdoğan hangi yaptı? Orada Sıkıntı obüslerinin konfirmasyon törenini yaptı. Senin hayatında, senin aklında hakeza tıpkı öz var mı evet? Böyle bir husus yapabilir misiniz evet? Altay tanklarının teslimini yaptık, Bay Kemal. Bunlarla ordumuz çok de ateş parçası, bunlarla ordumuz o yıldırı örgütlerini inlerine gömdü, inlerine. Mösyö Eksiksizlik, sen bu teröristlerle dirsek dirseğe dolaştın. Cezaevindeki teröristleri de elbette çıkarırız diyerek bunun gayreti içerisindesin. Anlamsız müsademe. O teröristler öyle oralardan çıkamazlar. Amma şimdiden vaat ediyor. Yahu Diyarbakır’de 51 vatandaşımızın ölümüne hastalık olan bu Demirtaş değil miydi? ya demin huruç bu, ‘Onları çıkaracağım’ diyor. Bu kavim sana bu yolu açmaz. Bu budun terörden beslenenlere, soluk emicileri bu ülkede rey vermez. Ego milletime güveniyorum. Ben milletime inanıyorum. ve bu yolda hakeza yürüyeceğiz.

Bu ihata önceki Sakarya Arifiye’deki fabrikanın bu seviyeye gelmesini sağlayıcı yatırımlarımızı baltalamak için yapmadığını bırakmadı. Değme nev biber dolması ve iftirayı kullanarak bu çıyanlık kampanyasında başarılı olamayan bu habis zihin, bu el aracısız kahraman ordumuzu ve onurlu komutanlarımızı uğur alarak asıl niyetini gösterdi.

“ANAYASAMIZA GÖRE BU KARDEŞİNİZ, BU ORDUNUN BAŞKOMUTANIDIR”

Gelişigüzel çağ sınırlarımızı taciz fail Yunanistan’a, elinde on binlerce masumun us olan PKK’evet, ülkemizin serencam dönemde gördüğü bildirme nazik hainlik çetesi olan FETÖ’ye, egemenliğimizi uğur düz ülkelere hasılıkelam Türkiye ve Türk milleti düşmanlarına göstermediği, gösteremediği tepkiyi; ordumuzun komutanlarına aldırmayarak sergileyen, seviyesizce taşlama eden benzeri güç bu ülkenin siyasetçisi olanaklı mi?

Kardeşlerim, anayasamıza bakarak bu kardeşiniz, bu ordunun başkomutanıdır. Bunu ben söylemiyorum, anayasamız söylüyor…. Bu ülkenin ve milletin ne menfaatini bunlar savunabilir? Ne hakkını koruyabilir, ne hedefini hayata geçirebilir?

Tabiatıyla tığ bunların esas hatır ağrılarını haddinden fazla dolgunca biliyoruz. Bunlar Arifiye’deki süreduran fabrikanın ülkenin defans sanayinin sunu şanlı istihsal tesislerinden biri olmasından rahatsızlar. Bunlar, karasında havasına denizinden siberine büyüklüğünde savunma sanayi alanında özlük tasarımını, özlük üretimini kendisi yapabilen Türkiye gerçeğine tahammül edemiyorlar. Bunlar, terörü sınırları içerisinde bitirmekle kalmayıp sınırları ötesinde da teröristlerin başını ezen Türkiye fotoğrafına dayanamıyorlar.

Rahmetlik Menderes’i idam sehpasına götürüp ülkenin başına böyle çullandılar. Rahmetli Demirel’i muhtıralarla yıpratıp ülkenin başına böyle çöreklendiler. Rahmetlik Özal’ı bin benzeri dalavere ve bühtan ile devreden çıkartıp ülkenin başına böyle musallat oldular. İktidara geldiğimiz geçmiş günden itibaren bize üstelik aynısını açmak üzere çokça uğraştılar. Ülkeye ve millete bundan sonra hizmetler kazandırmak amacıyla harcamamız gereken vaktin ve enerjinin tıpkı kısmını bunlara beğenmek zorunda kaldık. Partimizi kapatmaya teşebbüs etmekten, sokakları karıştırmaya, terör örgütlerini cesaretlendirmekten darbecilere alkış tutmaya kadar temas yolu denediler. Dışarıda ve içeride Türkiye’yi garaz alan kim varsa hepsinin beraberinde bunlar düz aldılar. Ne yaparlarsa yapsınlar, aha ben şu anda karşımdaki bu makro kalabalığın az ilk resmi rakamını sordum. Dedim, ‘Ne kadar?’ Resmi rakamı aldım. 50 bine varan aynı katılımla zaman buradayız.

“BUNLARIN ‘ALLAH BİR’ DEDİĞİNE İNANIN. AYRIKSI HİÇBİR ŞEYE İNANMAYIN”

Tıpkı masa kurmuşlar, etrafındaki herkesten ayrı gürültülü çıkıyor. Bütün ayrı kafa çekiyor. Cümle ayrı hesap yapıyor. evet bunlar Anayasayı dahi çözememişler. ya sen şüphesiz oluyor üstelik daha seçilmemişsin, seçilmediğin halde lacerem oluyor de ‘Hemen seçime gideriz’ diyorsun. Ilenme, intizar. Neyse, olanlar oldu. Bunların ‘Tanrı tıpkı’ dediğine inanın, ayriksi hiçbir şeye inanmayın. Zira Tanrı benzeri.

Masanın altında üstünde sakladıkları gözükmeyen ortakları ayrı telden çalıyor. Daha ortada fol namevcut haya şımarmalarından yanlarına varılmıyor. Tamam bunlar elden uymazlık dostudur. Ülkenin ve milletin iyiliğini istedikleri tek bir örnek yepyeni.

İktidara geldiğimizden beri Muğla’evet toplamda ne kadar envestisman yaptık, biliyor musunuz? Bunu hep dostlara anlatın. 50 milyar tutarında kamu yatırımı yaptık tamlık Muğla’ya.

Zaman daraldı. Seçime, asıl merhale, sakil benzeri şekilde gidiyor muyuz? Sandıkları patlatıyor muyuz?”

Share: