Erdoğan’ın Mitingine Çağırma Afişlerinin Bir Haftadır Durduğu Bursa’da, İyi Parti’nin Veriş Günkü Kongre Afişleri Toplatıldı.

MAHİR BAĞIŞ

21 Familya’ta Bursa’da toplu açılış törenine katılan Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın merasim amacıyla asılan afişlerinin asık durmasına rağmen İYİ Öğür’nin aksata haset Bursa’de düzenleyeceği 3. Çarpık Çurpuk Umumi Kongre öncesi amacıyla kentin türlü yerlerine asılan sesli duyuru afişleri şehremaneti zabıtaları vasıtasıyla toplatıldı. İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Kongremizi iktidarın işaret fişeği olacak. Baskılarınızın ve bu anti demokratik uygulamalarınızın sonunu getireceğiz” dedi.

İYİ Öğür’de, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve yasama kurulu seçimleri öncesi kongre süreci bitmeme ediyor. 29 Aile Ilişki haset Bursa’dahi yapılması planlanan 3. Yalınç Genel Kongre’si için partililer geçmiş geceleyin kentin birçok adına; üstünde İYİ Tümen Umumi Başkanı Meral Akşener’in fotoğrafının dahi kayran aldığı çağırma pankartı astı.

İYİ Tümen Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, asılan afişlerin aynı geceleyin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta ekipleri aracılığıyla toplatıldığını söyledi. Türkoğlu, 21 Ocak’ta Bursa’üstelik toplu açım törenine katılan Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın dev fotoğraflarının bibi kentin bir nice bölgesinde asık durduğunu belirterek İYİ Parti’nin çağı afişlerinin toplatılmasına aksülamel gösterdi.

Türkoğlu, sosyal medya hesabından, kent merkezine İYİ Tümen kongresi amacıyla çağrı yapılan muallak aynı afişi paylaştığı fotoğrafta Cumhur Reisi Erdoğan’ın da dev fotoğrafı görünüyor. Türkoğlu, bu fotoğrafı bugün; “Reisicumhur mitinginin ası ve pankartları da elan dururken; İYİ Parti’nin, Valilik ve Emniyet’ten izin bildirimli kurultay duyurularımızın Bursa Büyükşehir Belediyesi yoluyla toplatılması, resmen zorbalıktır” notuyla paylaştı.

SIMURG Bilim Ajansı’na konuşan Türkoğlu, İYİ Fırka’nin afişlerinin toplatılmasına ilişik şunları söyledi:

“ANTİ DEMOKRATİK UYGULAMALARINIZIN SONUNU GETİRECEĞİZ”

“İYİ Tümen 3. Yalın Kat Umumi Müesses ile alakadar valilik ve emniyete bilgelik çevirmek yoluyla şehrin akla yatkın yerlerinde 50 büyüklüğünde afişimizi evvel itibariyle asmıştık. Halkımızı kongremize çağırma etmiş olduğumuz bu afişler bire bir geceleyin Bursa Büyükşehir Belediyesi marifetiyle kaldırıldığını öğrendik. Zabıta Müdürlüğü ve ilişkin yerlerle yapmış olduğumuz görüşmelerden anladık kim İYİ Fırka’nin afişlerine dahi sabır edilemiyor. Siz her ne kadar bu anti demokratik uygulamalarınızla milleti sindireceğinizi sansanız de biz iyiler ve cesurlar hareketi düğünümüzü, toyumuzu, kongremizi iktidarın bel fişeği olacak 3. Olağan Umumi Yerleşmiş’muzu Merinos Osmangazi Salonu’nda şanına reva tıpkısı biçimde yapacağız. Baskılarınızın ve bu anti demokratik uygulamalarınızın sonunu getireceğiz.”

Share: