Erzincan ve Bayburt’un erdemli kesimlerinde kar yağışı etkisi artırdı

Erzincan ve Bayburt’un erdemli kesimlerinde kar yağışı etkisi artırdı

ERZİNCAN – Erzincan ve Bayburt’un erdemli kesimlerinde akşam saatlerinde kar yağışı etkisini artırdı. Tafsilatlı süredir yağış muntazır füru karın tadını poşetlerle rampa kötü kayarak çıkardı.

Esbak yıllara göre geciken kar yağışı susuzluk endişesine illet olurken zaman Türkiye genelinde Kült İşleri Başkanlığınca hazırlanan cuma hutbesinde, kuraklık riskine dikkat çekilerek, yağmur amacıyla yakarış edildi. Erzincan ve Bayburt’un erdemli kesimlerinde ise akşam saatlerinde kar yağışı görülmeye başlandı. Kar yağışı Erzincan’ın Refahiye ve İliç ilçesi ile Bayburt’un Arpalı Beldesini tamamen beyaz zehir örtüyle kapladı. Erzincan – Sivas karaca yolu Kızıldağ ve Sakaltutan geçitlerinde okkalı tonajlı araçlar zorlukla ilerlerken Erzincan-Refahiye-İliç esmer önünde bile kar ve tipi dolayısıyla düşünüm mesafesi düştü, vesait yoğun görmek durumunda kaldı. Refahiye’de kayan bulaşıcı otobüsü ile araba çarpıştı. Kazaya müdahil araçlarda maddi hasar oluştu.

Bayburt’ta uzun süredir kar yağışını muntazır torunlar yağan yağışla alay malay buzlanan rampada poşetle tün saatlerinde bir müddet kaymanın tadını çıkararak eğlendiler.

“Meteorolojiden 14 il amacıyla kar yağışı uyarısı”

Meteoroloji Umumi Müdürlüğü, Muş, Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ardahan, Sivas, Yozgat, Çankırı ve Kastamonu amacıyla kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Umumi Müdürlüğü eliyle yapılan son değerlendirmelere bakarak, zaman Marmara’nın doğusu, Maşrık Akdeniz’in doğusu, İç Küçük Asya’nun şimal ve doğusu, Karadeniz, Maşrık Anadolu’nun yıldız ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Van, Muş ve Bingöl çevrelerinin yağmurlu, iç ve faziletkâr kesimlerde meydan saha karla anlaşılmaz yağmur ve kar yağışlı geçeceği adisyon ediliyor.

Share: