Erzincan’da çiftçiler devletin zürriyet desteğiyle muhit gündöndü üretimine başladı

Erzincan’da çiftçiler, devletin sağladığı tohum desteğiyle âlem günâşık üretimine başladı.

Desteklerle bitkisel kitap çeşitliliğinde artışın yaşandığı kentte, bu sene Valilik ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün yüzde 75 mevhibe evlat desteğiyle 7 bin 500 dekar alanda muhit gündöndü üretimi yapıldı.

Çiftçiler, üretimine eskimemiş başladıkları ürünün tıpkı ay sonra hasadını yapacak.

Tarım ve Orman İl Müdürü Misyon Atmaca, kentte yayın çeşitliliğini artırmaya yönelik aheste icraat yaptıklarını söyledi.

Özellikle “Domestik Hibrit Çeşitlerin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında Kargın beldesinde tarla günü etkinliği düzenlediklerini aktaran Delice, şöyle konuştu:

“Proje kapsamında Kargın beldesinde çiftçilerimizle benzeri araya geldik. Tercan ilçemizde 33 çiftçimize 1 titrem 750 kilo zürriyet vererek toprakla buluşmasını sağladık. Çayırlı ilçemizde ise 1 titrem 250 kilogram tohumu, 45 çiftçimize verdik. Böylelikle 4 bin dönüm Tercan’da, 3 bin 500 dönüm Çayırlı’da atılmak için toplanmış 7 bin 500 dönümde etraf çiçek yağı üretimini gerçekleştirmiş olacağız.”

Yetiştirici İzzet Fazilet dahi 55 dönümlük tarlasına hava ayçiçeği ekimi yaptığını belirterek, “Tercan İlçe Ekincilik Müdürlüğünden ekolojik ortam günâşık tohumunu yüzde 75 atıfet ile aldık ve tarlamızı gübreleyerek ektik. Şu ana büyüklüğünde iki nöbet tarlamızı suladık. Hasat yapmamıza daha bir ayımız var. İnşallah hasat edip beldemize bakir aynı im kazandırmış oluruz.” dedi.



Share: