Erzincan’da “Rahat Sokaklar” uygulaması

Erzincan’birlikte güvenlik güçleri eliyle devlet genelinde “Erinçli Sokaklar” uygulaması gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde, umumi asayişin ve amme düzeninin devamının sağlanmasına yönelik “Rahat Sokaklar” uygulaması gerçekleşti. Güvenlik Genel Müdürlüğü, Kurnaz Genel Komutanlığı ve aracılığıyla ülke genelinde gerçekleşen uygulamalarda aşevi, kafe, aşçı, pastane, park yeri/bostan, periferi bantları, internet kafeler ile kullanılmayan bina ve kamuya kemiksiz yerlerde denetimler gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, 725 şahsın GBT/KİHBİ/UYAP sorgulaması yapılarak, 25 kullanılmayan bina, 10 otopark bahçe, 25 hisse senedi yeri arama edildi. Uygulamada her olumsuzluk ile karşılaşılmadığı öğrenildi.

Uygulamalar talih genelinde ise, 11 bin 589 muhtelit kol, 172 dedektör köpek ve 46 bin 117 personelin katılımıyla gerçekleşti. Denetimler sırasında, 906 aranan koca yakalanırken 30’u gözaltına makbuz. 176 şahsa idari ve 93 şahsa adli kalkmak üzere toplamda 269 şahsa muamele uygulandı. Uygulamalarda 204 bin 627 açar arama edilirken 4 bin 227 araca yönetimsel nakdî ceza uygulandı. Antrparantez 603 açacak trafikten men edildi ve 52 aranan miftah yakalandı. Uygulamalarda 17 bin 415 işyeri denetlenirken 36 işyerine yönetsel, 1 hisse senedi hesabına adli kalkmak için toplanmış 37 işyerine iş yapıldı. Yapılan aramalarda ise, 17 sayı ruhsatsız tabanca, 9 av tüfeği, 200 sayı kurşun/av tüfeği kartuşu, 21 adet kesici delici cihaz, 84 nüsha kurusıkı tabanca, 14 nüsha tabanca şarjörü, ayrışık miktarda esrar özellik ve 2 bin 632 paket gizliden gizliye sigara ele geçirildi.

Erzincan İl Inanma Müdürlüğü sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, “Türk Polis Teşkilatı olarak, özellikle güvenlik, yıldırı ve uyuşturucu olayları koyulmak amacıyla umumi asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, yanlışlık işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması, yanlışlık delillerinin ele geçirilmesi ve gidiş geliş güvenliğinin sağlanmasına müteveccih çalışmalarımızı yasalı sınırlar içerisindeki görev, izin ve sorumluluklarımıza mecbur kalarak bugüne kadar olduğu kadar imdi bile ödünsüz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerine düz verdi. – ERZİNCAN

Share: