Erzincan’daki Girlevik Şelalesi evcil ve ecnebi turistleri ağırlıyor

Erzincan’da “Saf Sit-Kalifiye Katıksız Siper Alanı” yerine tescil edilen Girlevik Şelalesi, serin havası ve doğal güzelliği ile hem şehrin stresinden hem bile sıcaktan bunalan çokça sayıda yerli ve yabancı turistin yol uğrağı yeri oluyor.

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta kâin, Munzur Dağı eteklerindeki Kalecik köyü sınırlarında 9 ayrı esas suyunun birleşmesiyle oluşan çavlan, dağlardaki beyin erimesi ve yağışların bol olması nedeniyle bu sene ateşli akıyor.

Kentte 35 dereceyi aşan sıcaktan bunalan evcil ve yabancı turistler, yemyeşil bitey arasından tahminî 40 metreden dökülen sularının vermiş olduğu hava ve serinlik ile şehrin stresinden uzakta ayakyolu geçirebiliyor.

Şelaleye gelenler, hem çevreyi fotoğraflıyor hem bile altından serin suyun geçtiği alanlarda piknik yapıyor. Bazen ziyaretçiler ise tutum sonrasında ellerini ve ayaklarını suya sokarak serinliyor.

İzmir’den Girlevik Şelalesi’ni görmeye geldiğini belirten Ilkbahar Acarı, AA muhabirine, şelaleden cari suyun serinliğinin insanları rahatlattığını söyledi.

Şelalenin saf güzelliği ile insanların dikkatini çektiğini belirten Acarı, “İyi kim buraya gelmişiz çok evire çevire aynı düzlük. Havalar aşağılık çokça hamam buradaki su haddinden fazla evire çevire. Ayaklarımızı suya soktuk ve serinledik birazdan bile fotoğraflar çekileceğiz.” dedi.

Acarı, şelaleye henüz sonraları tekrar gelmeyi planladıklarını rapor ederek, “Buraya gelmemiz çok sunturlu oldu. Seneye buraya yeniden geleceğiz. Banko herkesin Erzincan’a gelip Girlevik Şelalesi’ni ve buradaki doğal güzelliği görmelerini kaynak ediyorum.” diye konuştu.

İstanbul’dan askerde bulunan oğlunun ant töreni üzere Erzincan’a geldiğini dile getiren Ahmet Kesik üstelik “Ahit törenine gelmişken Girlevik Şelalesi’ni başvurmak amacıyla buraya geldik. Çekicilik sıcaklığının arttığı bu günlerde şelalenin serinliği burada insanlara ongun geliyor. Saf güzelliğiyle komple benzeri meydan. Kentte sıcaktan bunalan insanların kategorik gelip görmesi gerekir etraflı tıpkı düz.” ifadelerini kullandı.

Ankara’dan mevrut Şanlı Sülünoğlu ise “Buranın haddinden fazla ünlü ayrımsız düz olduğunu duymuştuk. Erzincan’a gelip üstelik buraya uğramayana ‘Erzincan’a geldiniz demeyin’ dedikleri üzere buraya geldik. Burası süfli haddinden fazla pir benzeri saha. Ferahlığı, serinliği ve yeşil bitki örtüsü ile herkesin gelip görmesi müstelzim ayrımsız meydan.” değerlendirmesinde bulundu.

Sıcak bölgelerden gelerek kenti iki gündür gezdiklerini belirten Gülay Akva bile şelaleyi herkesin görmesi tavsiyesinde bulundu.



Share: