Erzurum, Ardahan ve Ağrı’da İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına aksülamel

Erzurum, Ardahan ve Ağrı’da, İsveç’te Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği uğrunda Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına aksülamel gösterildi.

Erzurum’de sabah namazı sonrası Lalapaşa Camisi bahçesinde bire bir araya gelen vatandaşlar ve sivil cemiyet kuruluşu temsilcileri, “Kur’an’a uzanan yabancılar kırılsın”, “Zalimler amacıyla yaşasın cehennem”, “Dindar zulme boyun eğemez” şeklinde motto attı.

Tekbir getiren vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim’i yakma eylemini gerçekleştiren ile olaya izin verenlere aksülamel gösterdi.

Grup hesabına matbuat açıklaması eden Tendürüst Memur-Sen İl Başkanı Yavuz Sağlıklı Coşkun, karanlığın ve cehaletin panzehrinin zahir insanlığı aydınlığa çıkaran Kur’an olduğunu belirterek, ” Tanrı’ın kelamı Kur’an-ın tek faniye ihtiyacı yoktur. Sahi Allah kebir kitabında ‘Hiç işkil bulunmayan ki o Kur’an-ı biz indirdik, onu koruyacak olan bile biziz.’ ifadesiyle Kur’an’ın ilelebet hakim olacağını bildirmiştir. Zımnında İslam düşmanları dinimize üstelik kitabımıza de hiçbir beis veremezler.” diye konuştu.

“Bir tiksinti suçu olduğunu biliyoruz”

Kur’an-ı Kerim’e yapılacak tek edepsizliğe cebin sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Ateşin, “kendisini neymiş demokrasi ve hürriyet havarisi kendisine gören Avrupa ülkelerinin, Müslümanlara karşı yapılan saldırılarda tek hassasiyet gözetmediğini” aktardı.

Kur’an’ın yakılmasına müsaade verilmesini da bu provokasyonların tıpkı parçası yerine gördüklerini dile getiren Ateşli, şunları kaydetti:

“Mukaddes olana saldırmanın hiçbir şekilde hatır ve tabir özgürlüğü kisvesiyle örtülemeyeceğini, aksine bunun tıpkı nefret suçu olduğunu biliyoruz. Fakat değme nedense Müslümanların kutsalı söz konusu olduğunda bilcümle dünyanın, hassaten Batının şüphesiz üç maymunu oynadığını birlikte görüyoruz. Kur’an’a yapılacak temas türlü saldırıya cebin mücadele edeceğiz.”

Programa, Aziziye Belediye Reisi Muhammed Cevdet Orhan, çekicilik müdürleri ve siyasi parti temsilcileri dahi katıldı.

Share: