Erzurum Büyükşehir Belediyesi 19 araçla filosunu güçlendirdi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, devlet genelinde gerçekleştirdiği çalışmaların aksamaması üzere filosuna 19 yıpranmamış komütatör elan kattı.

Havuzbaşı Kent Meydanı’nda düzenlenen 14. Miftah Filosu Tanıtım Program’ında otobüs, tır çekicisi ve nöbet cızık araçlarından oluşan 19 anahtar tanıtıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın da eylem sunduğu programda mütekellim Vali Okay Memiş, tevazu içerisinde kentte bakım etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yakın zamanda üniversitelerin açılacağını hatırlatan Memiş,”Şu ana kadar dolgun taşımayla ilişkin haddinden fazla aşkın olumsuzluk veya bir sorunla karşılaşmadığımızı tabir edebilirim. Pandemi döneminde da. Bizlere koruyucu olan otobüs, meşbu ve taksi şoförlerine hepsine çok teşekkürname ediyorum. Trafik kurallarına uymalarını istirham ediyoruz. Hem Gaziantep’te hem birlikte Mardin’dahi meydana gelen gidiş geliş kazalarında hayatlarını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Trafik kurallarına uymanın de ne kadar mefret olduğunu birlikte maalesef tekrardan görmüş olduk. ” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kerte de kentte ulaşım hizmeti arz etmek amacıyla toplamda 30 otobüs aldıklarını, bunlardan 10 tanesinin tasdik edildiğini belirtti.

Kentte ulaşım ağı gitmeyen bir kayran kalmamasını istediklerini nâkil Hane, şunları kaydetti:

“Erişim mesafelerini kısaltalım. Henüz gücük mesafede insanımıza iyice hizmetler verelim. Yeniden yollarımız çağdaş olsun, asfaltlarımız bakir ve pir olması amacıyla iki devam termoplastik ısıdam ve itici cızık boya aracı, yegâne cıvıl cıvıl cızık aracı, 6 sayı tır çekicisi ve otobüslerden oluşan 19 uzlaştırıcı zaman burada hizmete sokuyoruz. Şehrimize alımlı çalımlı güzel olsun. Görüldüğü için hizmetler ehliyetli, mevcutlarla idare edelim demiyoruz. Gelişigüzel güzeşte devir şehrimizi büyütmenin, geliştirmenin ve güzelleştirmenin gayreti içerisindeyiz.”

Evre, uray kendisine yıpranmamış şişko gelişim sözleşmesinde neticeye vardıklarını rapor ederek, Türkiye’nin işçisine ve çalışanına yeryüzü güzelce ücreti vereceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mecnunca Yıldırım’ın yaptırdığı dua ile kurdele kesildi.

Share: