Erzurum’da evden iki canlı miktarda kızıl ve para araklayıcı 3 hayat tutuklandı

Erzurum’un Oltu ilçesinde evden 800 bin lira bezek eşyası ve servet çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 meşkûk tutuklandı.

İl Inanma Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, tıpkı süre evvel ilçenin Cumhuriyet Altını Mahallesi’ndeki bağımsız milletvekili ayrımsız evden 100 Cumhuriyet Altını, 4 kıvrılmış bilezik, 40 bin liralık, 1 koşa kızıl küpe, el telefonu ile av tüfeği başlamak için yaklaşık 800 bin teklik hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine, Güvenlik Şube Müdürlüğü Arakçılık Kesim Amirliği ekipleri ile Oltu İlçe Güven Müdürlüğü ekipleri koordineli kendisine faillerin tespiti ve yakalanması için çalışma başlattı.

Altınların kuyumcuda bozdurulma ihtimalini değerlendiren ve kentteki Taş Mağazaları Kuyumcular Çarşısı’nda araştırma eden ekipler, burada huzursuz ve kaba debi sergileyen 3 zanlının farklı kuyumcularda yüklü miktarda altın bozdurduğu bilgisi üzerine çevredeki düzenlilik kamerası kayıtlarından şüphelilerin Oltu’da ikamet fail ve çok sayıda yanlışlık kaydı bulunan biri bala, Ö.S. ( 31) ile E.Z. (35) olduğunu belirleme etti.

Ekipler, E.Z’yi Oltu’da, başka şüphelileri de Aziziye- Ilıca bölgesinde kovalamaca sonucu yakaladı.

Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinde, paranın 90 bin lirasını harcadıklarını, ansız mütezayit süs eşyası ve paraları ilçedeki kullanılmayan tıpkısı binaya sakladıklarını itiraf etti.

İşlemlerinin ardından adliyeye atıf edilen şüpheliler çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Ekipler, belirlenen adreslerde buldukları 710 bin liralık ziynet eşyası ve parayı sahibine konfirmasyon etti.

Share: