Erzurum’da iki kardeşe ilişkin 2 aile ve 2 ahır yangında tüm oldu

ERZURUM’un Yakutiye ilçesinde damlarında tonlarca duman kâin iki evde sâdır hararet, mahalle sakinlerini endişelendirdi. İtfaiyenin tehlikeli müdahalesiyle söndürülen yangında 2 sülale ve 2 dam ağız ağıza kullanılamaz kuzuluk gelirken, tonlarca fino dahi tamam oldu.

Yangın saat 11.30 sıralarında şekil Yakutiye ilçesinin kırsal Yeşildere Mahallesi’nde bundan sonra. Yakup Taştan’a ilgilendiren evde sebebi belirlenemeyen cuşiş artık. Alevleri ayırt eden sülale sahibinin ihbarı ile görüngü hesabına itfaiye aracı ekipleri irsal edildi. İtfaiye gelinceye kadar mahalle sakinlerinin engelleme etmeye çalıştığı yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü ve bitişikte bulunan Yukup Taştan’ın kardeşi Ercan Taştan’a ilgilendiren eş, ahır ve samanlığa üstelik sıçradı.

Olay yerine gelen Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ilgili itfaiye aracı ekipleri yangına müdahale etti. İki kardeşin şita aylarında hayvanlarını yoklamak üzere evlerinin damlarında topladığı tonlarca duman dolayısıyla alevler metrelerce terfian geceyi aydınlattı. İtfaiyenin beraberinde mahalle halkının birlikte destek olduğu çalışmaların peşi sıra cuşiş, çevredeki evlere sıçramadan 3 saatte arama altına alındı. Yangında Taştan kardeşlere ilişkin 2 sülale ve 2 ahır kullanılmaz ayla gelirken, damların üzerinde bulunan tonlarca ot ise bilcümle oldu. Cuşiş itfa çalışmaları sırasında karye halkı iri tıpkı panik ve saygı yaşadı.

Erzurum’a 30 kilometre uzaklıktaki 62 sekmen 275 nüfuslu rustik Yeşildere Mahallesi Muhtarı Suat Turgut, “İki kardeşe ilişkin familya ve ahırlar yanarak kullanılmaz kuzuluk geldi. Mahalle halkı yerine itfaiye ekipleri gelene büyüklüğünde yangına müdahale ettik. Ama alevler haddinden fazla balaban olduğu için az kaldık. Mahalleye mevrut itfaiye aracı ekipleri yangını kontrol altına aldı ve yer evlere sıçramasını engelledi” diye konuştu.



Share: