ESIR ve Güney Kore akıbet yılların sunma nazik askeri tatbikatına başladı

KÖLE ve Güney Kore, son yılların sunma balaban askeri tatbikatına başladı.

KÖLE ve Cenup Kore orduları, Kuzey Kore’nin çekirdeksel tehditlerine karşı zaman serencam yıllarda gerçekleştirilen bildirme iri askeri tatbikata başladı. Cenup Kore’üstelik gerçekleştirilen ve 1 Eylül’e kadar bitmeme edecek Ulchi Hürriyet Kalkanı tatbikatında uçaklar, çarpışma gemileri, tanklar ve on binlerce leşker yer alacak. Tatbikat çerçevesinde, benzetim çevik tatbikatları, cephede cebe ve yakıt takviyesi ile kitle imha silahlarını süreduran kuzuluk getirme çalışmaları yapılacak. Tatbikatta askerler, antrparantez Rusya- Ukrayna savaşı sırasında tanıdık silahlı insansız hava ara bulucu saldırıları ve savaştaki diğer yeni gelişmelerle ilişik bile eğitim bilimi algı. Terbiye programı çerçevesinde, limanlara, havaalanlarına ve iri endüstriyel tesislere yönelik saldırılara karşı eş askeri-sivil engelleme tatbikatları de yapılacak.

Öte yandan, Washington ve Seul yönetimleri tatbikatın defans amaçlı yapıldığını belirtirken, Şimal Kore ise tatbikatı karışma provası olarak nitelendirdi.

ABD ve Güney Kore, Donald Trump yönetiminin Şimal Kore politikası ve Covid-19 salgını dolayısıyla sonuç yıllarda eğlenceli yerine yapılan tatbikatların benzeri kısmını tağyir etmişti. – SEUL

Share: