Eskişehir Büyükşehir, İhtiyaç Sahibi Yurttaşlara Soğan Dağıtıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin altı kaza belediyesi ile imzaladığı ekincilik alanlarının üretimde kullanılmasına müteveccih protokol kapsamında ekilen tarlalardan toplanan soğanlar gerekseme sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘kazan-kazan’ yöntemi ile hem aylak alanları üretime kazandırmak hem de elde edilen ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği sosyal destek projesi bitmeme ediyor. 2020 yılı temmuz ayında şehremaneti meclisinde alınan kararla Büyükşehir Belediyesi ile Alpu, Mahmudiye, Mihalgazi, Mihalıççık, Seyitgazi, Sivrihisar, kaza belediyeleri arasında ekincilik alanlarının üretimde kullanılması üzere tören düzeni imzalandı. Protokol kapsamında tarıma müsait olan Büyükşehir Belediyesi arazileri, ilçe belediyeleri marifetiyle ekildi. Mihalıççık’ta 60 dönüm araziye ekilen ve elan sonra hasadı yapılan soğanlar, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla kent merkezinde etkili ihtiyaç sahibi vatandaşlara erzak yardımlarının birlikte ulaştırılıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Toplumsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aksiyon birliğiyle yapılan çalışmayla kestirmece 300 ihtiyaç sahibine 12 bin 500 kilogram soğan dağıtımı yapılıyor. İhtiyaç sahiplerinin adreslerine revan belediye ekipleri soğanları vatandaşlara teyit ediyor. Hasadı yapılan soğanlardan 500 kilogramı ise Büyükşehir Belediyesi Aşevine gönderilerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşması sağlanıyor.

Altı ilçe belediyesi ile yapılan protokol kapsamında elde edilen ürünlerin yüzdelik 10’unun Büyükşehir Belediyesi’ne verildiğini tamlayan yetkililer, bu ürünlerin gerekseme sahibi vatandaşlara sosyal destek amaçlı dağıtıldığını belirtti.

Share: