Eskişehir’de engelliler ve aileleri dinleti verip, el oyunları gösterisi sunacak

Eskişehir’de Ege Zihinsel Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Esirgeme Derneği üyeleri konser verip, ahali oyunları gösterisi yapacak.

Eskişehir Valiliği koordinasyonunda Ev ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Cahillik ve Spor İl Müdürlüğü ile Küçük Asya Üniversitesi desteğiyle mânialı ve buğulu bireylerin toplumda görünürlüğünü tedarik etmek, bu konuda farkındalık düşünmek amacıyla Veli Zihnî Engelliler Teavün, El Birliği ve Siper Derneği üyeleri, kentte mütenevvi etkinlikler sunacak.

Etkinlikler kapsamında dernek üyeleri, erte saat 17.00’birlikte Rum Üniversitesi Türk Dünyası Haber, Kültür ve Tekellüm Merkezi’nde dinleti ve umum oyunları gösterisi gerçekleştirecek.

Sülale ve Toplumsal Hizmetler İl Müdür Vekili Hüseyin Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın destekleriyle İzmir’de cümbüş gösteren Ege Zihinsel Engelliler Teavün, Tesanüt ve Dulda Derneği üyeleri ve ailelerinin katılımıyla kentte ayrımsız sekans aktiflik düzenlediklerini söyledi.

Dernek üyeleri ve ailelerinin yarın dinleti verip, el oyunları gösterisi sunacağını anlatan Hacıoğlu, “Antrparantez engellilik alanına ilişkin toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla 25 Ağustos Perşembe haset saat 10.30’bile Ulus Bahçesi önünden başlayan ayrımsız yürüyüşümüz olacak. Bakanlığımızın vizyonuna akla yatkın kendisine özürlü vatandaşlarımızın ve yakınlarının sosyal entegrasyonunun bu kapsamda sağlanmasını amaçlıyoruz. Engellilerimizle tığ büyük tıpkısı aileyiz.” diye konuştu.

Dernek Başkanı Hayrettin Yaşar üstelik 2004 yılında kurdukları dernekte zihinsel engellilere hayata angaje etmek ve sosyalleştirmek amacıyla çalıştıklarını bildirdi.

Müzik ve halk oyunlarıyla özürlü çocukların mutlu olduğuna değinen Yaşar, “Derneği uzuv olanların sayısı arttı. Eskişehir, derneğimizin 8’inci durağı. Henüz evvel İstanbul, Bursa, Kocaeli, Adapazarı, Konya, Işıklı, Manisa’bile bile konserler verdik. Derneğimize bindi veren Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’a teşekkür ediyorum.” dedi.



Share: