Eskişehir’de kursiyer polislerden depremzedelere azık ve gerekseme malzemesi desteği

Eskişehir Gidiş Geliş Polis Eğitim Merkezi’nde eğitimlerini bütünleyen kursiyerler, güvenlik mensubu yakını depremzedeler amacıyla hazırlanan odaların dolaplarına besin ve ihtiyaç malzemeleri bıraktı.

“Asrın felaketi” kendisine nitelenen Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremlerin peşi sıra Eskişehir’deki Trafik Polis Yetişek Merkezi’nde kursiyerlerin kaldığı odalar polis yakını depremzedeler için hazırlandı.

Eğitimlerinin akıbet gününde haddinden fazla sayıda polis memuru özlük aralarında topladıkları parayla, kaldıkları odalara ve içindeki buzdolaplarına gıda ve gerekseme malzemeleri koydu.

Polis memurları odalara bıraktıkları notlarda, şu ifadelere yer verdi:

“‘Yaşamış olduğumu bu kırıcı olaydan kıran hepimize esbak olsun. Milletimizin başı salim olsun.’ ‘Türk polis güçleri teşkilatı baştan sona sizinle birlikte’, ‘Acınızı cemi polis teşkilatı namına paylaşıyoruz. Cenabıhak bire bir daha milletimize hakeza tıpkısı şiddetli yaşatmasın’, ‘İnanın ilk günden beri dualarımız, kalbimiz, aklımız, sizlerleydi. Muammer olduğunuz bu çetin olaydan ortalık hepinize çok esbak olsun. Ayrımsız nebze yüzünüzü güldürmek istedik. Bu kara günleri elele, sırtsırta aşacağız inşallah. Türk polis teşkilatı daim yanınızda. Haddinden Fazla geçmiş olsun.'”

Share: