Eskişehir’de süt kuzusu dostu hastanelere teşekkürname belgesi verildi

Eskişehir’dahi bebek dostu şifahane seçilen Eskişehir Kent ve Yunus Emre Oran hastanelerine ödülleri düzenlenen törenle verildiği bildirildi.

Eskişehir Esenlik Müdürü Prof. Dr. Maksat Hakim, yaptığı yazılı açıklamada, Acun Afiyet Örgütü marifetiyle bebeklerin doğumdan hızlı hızlı sonraları emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay yemeden içmeden ana sütü verilmesi ve 6’ıncı aydan sonraları akla yatkın besinlerle beraber emzirmenin 2 gözyaşı ve ötesine büyüklüğünde devam ettirilmesi prensibi doğrultusunda Afiyet Bakanlığı tarafından 1991 yılından bugüne temel sütünün teşviki ve çağa dostu sağlık kuruluşları programının yürütüldüğünü belirtti.

Anne sütünün yaşama yer dolgunca başlangıcı sağlayıcı, tagaddi yetersizliklerinin önlenmesinde, zinde beslenmenin sürdürülmesinde geçmiş adım ve bebeğin evvel aşısı olduğunu rapor eden Prof. Dr. Bilgili şunları kaydetti:

“Bu nedenle emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bu amaçla İlimizde dünyaya gelen bebeklerin hayata zinde başlamasının beraberinde tagaddi yetersizliklerinin önlenmesinde, mıhlı beslenmenin sürdürülmesinde, asıl ve bebeğin sağlığının hem ruhsal hem birlikte metabolik namına korunmasında önce etap olan anne sütünün alınmasına yönelik özveren aynı emek yürütmekteyiz. Bu ödülün alınmasında emeği güzeşte tüm birimlerimize, hastanelerimize ve himmet arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan ahir süreçte da temel bebek sağlığı üstünde önemle durmaya bitmeme edeceğiz.”

Emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan kalburüstü emzirmede esas ve yer nazik kasıt ise çocuklarda morbidite ve mortalite oranlarını azaltmak olduğu değerlendirmesinde bulunan Prof. Dr. Hakim, “Program kapsamında; veladet yapılan keyif kuruluşları, bir numara basamak keyif kuruluşları ile yenidoğan pahal bakımlar meydan almaktadır. Eskişehir’de titizce ölçülü temel sütünün teşviki ve süt kuzusu dostu keyif kuruluşları programı dahilinde sakil icraat sürdürülmekte olup gerek bakir çağa dostu sağlık kuruluşları ulusal değerlendirme ekiplerince sertifikalandırılmakta ister programın ülke genelinde kudretli şekilde devamını uydurmak amacıyla toprak afiyet müdürlüğü ekiplerimizce boş hazırda sertifikalı afiyet kuruluşlarının almanak izlemleri yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda 2022 yılında yapılan değerlendirmelerde, Eskişehir Kent Hastanesi yenidoğan kırıcı hizmet teşekkürname belgesi ve süt kuzusu dostu hastane belgesi, Eskişehir Yunus Emre Heybet Hastanesi’nin ise yenidoğan kısık hizmet plaketi ve bebek dostu şifahane plaketi almaya türe kazandığını rapor fail Bilge, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Afiyet Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin dahi yenidoğan pahal hizmet plaketi, yenidoğan alçak bakım teşekkür belgesi ve süt kuzusu dostu hastane teşekkürname belgesi almaya türe kazandığını kaydetti.

Share: