Eskişehir’deki Afganistanlılar hareket bölgesine yardım gönderdi

Eskişehir’de hareketli Afganistanlılar, kıyamet bölgesine depremzedeler için azık, uzaklaştırmak ve kovanlık malzemeleri ile nakit yardımı gönderdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki hareket, 10 ilde şişman yıkıma ve birey kaybına bozukluk oldu. Afetin ardından depremzedeler üzere cemi Türkiye seferber namına ‘az, çok’ demeden bölgeye müzaheret gönderiyor.

Eskişehir’de cıvıl cıvıl Afganistanlılar dahi bir araya gelerek kıyamet bölgesine azık, anlamak ve arılık malzemesi ile nakit yardımı gönderdi. Eskişehir’deki Afgan göçmenler yaptıkları açıklamada, “Bize kucak açan, savsaklamak ve ZIYAN ETMEK veren Türkiye Cumhuriyeti ve Türk kardeşlerimize vefa borcumuzu beş altı bile olsa ödeyebilmek için kendi aramızda topladığımız paralarla yardımcı olmaya çalıştık. Ölen kardeşlerimize Tanrı’tan rahmet, küsurat yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hepimizin başı sağlıklı olsun. Allah aynı henüz hakeza benzeri felaketi yaşatmasın” ifadelerini kullandılar. – ESKİŞEHİR

Share: