Eskişehir’deki Afganistanlılar zelzele bölgesine arkalama gönderdi

Eskişehir’de işlek Afganistanlılar, kıran bölgesine depremzedeler üzere gıda, anlamak ve katışıksızlık malzemeleri ile nakit yardımı gönderdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki hareket, 10 ilde iri yıkıma ve duygusal kaybına bozukluk oldu. Afetin peşi sıra depremzedeler amacıyla cümle Türkiye seferber namına ‘birkaç, çok’ demeden bölgeye yardım gönderiyor.

Eskişehir’de kıpırdak Afganistanlılar de bir araya gelerek kıran bölgesine azık, hazfetmek ve günahsızlık malzemesi ile akçe yardımı gönderdi. Eskişehir’deki Afgan göçmenler yaptıkları açıklamada, “Bize kucak açan, paketlemek ve ZIYAN ETMEK veren Türkiye Cumhuriyeti ve Türk kardeşlerimize vefa borcumuzu bir iki da olsa ödeyebilmek üzere öz aramızda topladığımız paralarla havari olmaya çalıştık. Ölen kardeşlerimize Cenabıhak’tan yağmur, mütezayit yaralılara evgin şifalar diliyoruz. Hepimizin başı iyi olsun. Tanrı tıpkı daha böyle tıpkı felaketi yaşatmasın” ifadelerini kullandılar. – ESKİŞEHİR

Share: