Eskişehir’e getirilen depremzedelere psikososyal destek sağlanıyor

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenip Eskişehir’e getirilen depremzedeler, “Psikososyal Bindi Masaları” ile ruhsal ilk yardım desteği alıyor.

Eskişehir Valiliği koordinesinde hareket bölgesindeki illerinden Eskişehir’e getirilen depremzede vatandaşlar, bir takım D.S.İ. Misafirhanesine yerleştirildi. İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Ülker Adap D.S.İ. misafirhanesine yerleşen depremzedeleri konuşma ederek, esbak olsun dileklerini iletti.

Afet bölgesinden gelerek kentte konuk edilen depremzede aileler ve çocuklara, Delalet ve Psikolojik Danışman öğretmenleri aracılığıyla psikoosyal destek sunulacağı rapor eden İl Milli Yetişek Müdürü Pervin Adap, vatandaşların yaralarını iletilmek için ellerinden ne gelirse yapmaya amade olduklarını söyledi. Töre, psikolojik ihtiyaçların yeryüzü beş altı dirimsel ihtiyaçlar büyüklüğünde yetişkin olduğunun altını çizerek bu kapsamda Eskişehir İl Milli Yetişek Müdürlüğü yoluyla kurulan “Psikososyal Destek Masaları” ile ruhsal ilk yardım desteği verileceğini tabir etti. – ESKİŞEHİR

Share: