Eskişehirli öğretmenler depremzedelere gaflet uykusu tulumu, tay ve giysi dikiyor

“Asrın felaketi” yerine nitelenen Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremlerin arkası sıra bölgedeki depremzedeler amacıyla Eskişehir Tekâmül Enstitüsü’nde, aymazlık tulumundan eşofman takımına, eldivenden bereye büyüklüğünde kışlık müzaheret malzemesi üretiliyor.

Enstitüde, fahri sarıklı ve becerikli öğreticilerle depremin ardından afetzedelere arkalamak amacıyla kışlık ihtiyaç malzemeleri üretilmeye başlandı.

İhtiyaç listesi kapsamında muhtelif yaş ve cinsiyetler amacıyla bala ve büyük kutup eşofman takımı, ezik, eldiven, atkı, tamlık depremzedeler için uyku tulumu, yastık, tay ve kutup battaniye çaltı gönüllüler, muttasıl yorulmadan çalışıyor.

Eskişehir Valiliği, Milli Terbiye Bakanlığı Avlu Boyu Öğrenme Umumi Müdürlüğü ve İl Milli Yetişek Müdürlüğünün desteğiyle üretilen kışlık arkalama malzemeleri, Il koordinesinde hareket bölgesine gönderiliyor.

“Kente mevrut depremzedeler için üstelik arkalama hazırlıkları yapıyoruz”

Tekâmül Enstitüsü Müdürü Durna Gülşen, AA muhabirine, yer sarsıntısı felaketine eklenen alçak kış şartları cihetiyle koşulların pir ağırlaştığı nahiye insanı için hoppadak üretime başladıklarını söyledi.

Yaşanan afetten duyduğu üzüntüyü dile getiren Gülşen, “Eksiksiz öğretmenler, yırtıkça öğreticiler ve personel muttasıl demeden özverili ayrımsız şekilde hazırlıklarını sürdürüyor. Hemen zelzele bölgesi için değil, Eskişehir ilimize dökme depremzedeler üzere de arkalama hazırlıkları yapıyoruz. Dilerim ufak de olsa bire bir faydamız dokunur.” dedi.

Enstitünün çevrimli öğreticilerinden Halide İşbecer üstelik 3-11 yaşlarındaki kollar ve yetişkinler için eşofman takımı hazırladıklarını, ayrıksı atölyelerde da ayrımlı ürünlerin üretildiğini kaydetti.

İşbecer, “Depremzedelerin oradaki durumu beni haddinden fazla üzüyor. Onlar üzere daha fazla şey boşaltmak amacıyla çalışıyoruz. Elimizden gelinin fazlasını yapacağız. Mesai kavramı olmadan kışlık malzemeler üretiyoruz. Allah hepsinin yardımcısı olsun.” diye konuştu.

Share: