Eskiyen ast yapı hatları modernize ediliyor

Türkiye’nin yer doğru üniversitelerinden, 65 yıllık eğitim bilimi kültürüne eş Atatürk Üniversitesi; sosyal ulama, eğitim-talim ve araştırma geliştirme alanlarındaki başarısının beraberinde kampüs alanındaki restorasyon ve ihya çalışmalarına birlikte bitmeme ediyor. Bu çerçevede hele ısı santrallerinin yenilenmesi, asfalt çalışmaları, belde düzenlemeleri ve lojmanlar ile fakültelerin eksikliklerinin giderilmesi noktasında ilişik kamu personeli ile Atatürk Üniversitesi, yapılan çalışmaları kullanılmamış döneme eklemek için vahim çalışma harcıyor.

Yapılan çalışmalar ile ısı kaybı sunma organ inecek

Türkiye’nin en iri yerleşke alanlarından birisine ehil olan Atatürk Üniversitesi, istinas ihtiyacını merkezi ısı santralinden kanallar yardımı ile sağlıyor. Serencam kademe çarkıt olan bu kâin kanalların taş duvarla işlenmiş olması nedeniyle yıkılmalar, ısı cazibe eksikleri zımnında ısı kayıpları, su elektrik eksikleri zımnında üstelik kanalların akarsu ve çökelge ile dolması üzere sorunlara ve bunun yanı sıra kanalların az olması cihetiyle bile yürürken veya çalışırken da iş kazalarına faktör olma potansiyeline erbap olan bu kanallar yapılan çalışmalar neticesinde modernize ediliyor. Yapımı devam fail ve tamamlandığında 320 metrelik benzeri büyüklüğe eş olacak galeri kanallarında; gelişim sağlığı ve güvenliğine ulama bulmak namına çalışırken ve yürürken ehliyetli serbest alana eş, kaçış odaları, havalandırma bacaları ve tenvir sistemi düzlük matlup. İş sağlığı ve güvenliğinin yanı sıra kanallarda geçer boruların jeotermal olması yardımıyla enerji kayıpları minimize edilecek ve çalışanlar için günümüz şartlarına uygun çağdaş aynı mesai alanı oluşturulacak.

Kampüs İçindeki Muvasala Elan Metin Yapılıyor

Hava koşulları zımnında deforme olan yollar da eğitim-tedris döneminden geçmiş elden geçirildi. Yerleşke içindeki birimleri birbirine bağlayan ve ant içerisinde biçimi bozulan noktalar tayin edilerek vacip düzenleme işlemleri yapıldı. Gösterişli şekilde makbul yolların onarılması ile çevirici geçişlerinin henüz mahdut, tehlikesiz ve zinde yapıldığı Atatürk Üniversitesinde muvasala, yerleşke sakinleri ve günlük kullanan kişilerce sorunsuz aynı şekilde sağlanmaya başlandı.

Bakım ve Tamir Çalışmaları Sürüyor

Her yıl uyumlu kendisine gerçekleştirilen ve bu yıl birlikte iklim koşullarının imkan verdiği andan itibaren lojmanlar, fakülteler ve diğer birimlerde başlayan bakım tamir işleri cümle hızıyla devam ediyor. Eskiyen, yıpranan ya da işlevini hesabına getirmeyen kamu ast ve üst yapı unsurları yenileniyor ve henüz kullanışlı hale getiriliyor. Öğrenciler ile akademik ve yönetsel personelin ciddi yerine kullandıkları alanlarda yapılan düzenlemeler ve yenilikler ile elan fonksiyonel ağıl mevrut birimlerin beraberinde tamamen modernize edilen binalar ile çağa akla yatkın eğitimin verilmesine olanak tanınıyor.

“Geldiğimiz Yasakçı, Amacımıza Ulaştığımızı Gösteriyor”

Gündeş eğitimin çağdaş ayrımsız kampüsle olabilir olduğuna aksan eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, dünyadaki değiş ve dönüşümü yakından takip ettiklerini belirterek: “Yola önce adımı attığımız andan itibaren zir yapısını oluşturmaya başladığımız ve 2018 yılının Gücük Ay ayından itibaren birlikte somut olarak hayata geçirdiğimiz Eskimemiş Zürriyet Darülfünun Dizayn ve Inkılap Projesi ile başlayan avangart olma iddiası, geldiğimiz nokta itibariyle amacına erişmiş görünüyor. Hem vermiş olduğumuz birinci sınıf yetişek Yükseköğretim Kalite Oturmuş (YÖKAK) vasıtasıyla akredite edilerek tescil altına alınması hem da üniversiteler amacıyla dönüm noktası oluşum eden Araştırı Üniversitesi unvanının YÖK tarafından üniversitemize verilmesi, koymuş olduğumuz hedeflere henüz da yaklaşmamızı sağlıyor. Bizler de darülfünun yönetimi yerine bu unvanlara uygun olmak yerine imdi çalışıyor, artık araştırıyor ve çıktı üretiyoruz. Ister ilmî çalışmalarımızı gerekse üstelik fiziki ast yapımızı daima kendisine bakir tutuyor ve çağın gereksinimlerine bakarak cereyan ediyoruz” dedi.

“Mensuplarımıza Teşekkürname Ediyorum”

Rektör Ömer Çomaklı ayrıca kazanımları ve başarıları Atatürk Üniversitesi ailesinin özveren çalışmalarıyla elde ettiklerini dile getirerek şunları tabir etti: “Alay Malay yola çıktığımız mensuplarımıza çokça teşekkürname ediyorum. Araştırma Üniversitemizin 65 yıllık muvaffakiyet öyküsüne hele akıbet yıllarda yeni sayfalar ekledik. Kat resim olduk. Başta kadim şehrimiz, gözbebeğimiz Erzurum tevessül etmek için bölgemize, ülkemize ve mekân ülkelere çokça şey kattık. Yer yetişkin yaşayış sebebimiz olan öğrencilerimiz amacıyla en gani imkanları sunduk. Yıpranmamış dönemin başlamasına mahdut eyyam kaldı, Atatürk Üniversitesi namına yenilikçilik ve girişimcilik anlayışından ödünleme vermeden çalışmaları sürdürecek, bilgi üretmeye ve uluslararası alanda rekabet gücünü artırarak ülkemizin kalkınma hedeflerine yardım sunmaya bitmeme edeceğiz.” – ERZURUM

Share: