“Evet Hakk” deyip yaylara asılarak ok atma deneyimi yaşadılar

Muş’un Malazgirt ilçesinde, Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümü kutlamalarına katılan vatandaşlar, atölyelerde eğitmenlerin gözetiminde ilk defa ok atma deneyimi yaşadı.

Etkinliklerin düzenlendiği “Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı”nda, Okçular Vakfınca oluşturulan atölye, yurdun ciharıyek yanından gelen vatandaşlardan rabıta görüyor.

Burada ok ve keman için bilgilendirilen vatandaşlar, ecdadın şişman fetihler kazandığı savaşlarda sunma nazik yardımcıları olan aletlerin kuşkusuz kullanıldığını öğrenme fırsatı buluyor.

Ardından “Evet Hakk” diyerek yaylalara asılan vatandaşlar, alana yerleştirilen putaları gaye alarak hayatlarında ilk kez ok atma deneyimi yaşıyor.

Okçular Vakfı ok eğitmeni Para Ulusoy, AA muhabirine, 26 Ağustos etkinlikleri için geldikleri Malazgirt’te dede sporu okçuluğu tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Ağababa sporu okçuluğu imar etmek istediklerini anlatan Ulusoy, “İnsanlar gelip burada ok atma heyecanını yaşıyor. Tığ bile bu heyecana kuma oluyoruz. 26 Ağustos etkinlikleri çok evire çevire geçiyor. Bu heyecanla bu etkinliğimizi bitmeme ettiriyoruz. Bahir var. Güzeşte yıllara göre bu sene deniz artmaya başladı. Malazgirt Zaferi coşkusunu daim olmak için buraya gelenlere ok atmanın heyecanını yaşatıyoruz. Ok atmayı öğretiyoruz. Ağababa sporu okçuluğun nasıl olduğunu anlatıyoruz.”

Bala katılımcılardan Ferhat Kayhan ise ilk defa Malazgirt Zaferi etkinliklerinde ok attığını belirterek, “Belgi alıp putayı ortasından vurdum. Burası haddinden fazla güzelce tıpkı yer. Bu alanı haddinden fazla beğendim. Burada haddinden fazla eğlendik, ok attık. Okçuluk ata sporumuz. 13 yaşındayım ve ilk defa ok attığım üzere heyecanlıyım.” dedi.

Erzurum’dan mevrut Ramazan Dağcı üstelik “Burada ok ve cirit oyunu attık, çok eğlendik. Atlara bindik. Haddinden Fazla güzeldi. İlk nöbet burada ok attım. Haddinden Fazla uyumlu espas geçiriyoruz.” diyerek konuştu.

Ercan Yamlı ise bu etkinliklerin kente ulama sunduğunu kaydederek, “Böyle etkinliklerin düzenlenmesi bizi gururlandırıyor. İlk el burada ok attım. Kalburüstü oldum. Ok kovmak çalkantı verici. Haddinden Fazla iyice aktiflik oluyor. Emeği geçenlere teşekkürname ederiz.” ifadelerini kullandı.

Share: