Evlerinin mutfağında ürettikleri sabunlarla eğitimlerini sürdürüyorlar

Isparta’üstelik evlerinin mutfağında elde ürettikleri sabunları Türkiye’nin birçok iline göndererek dirimlik elde fail iki darülfünun öğrencisi, hem eğitimlerine hem birlikte ailelerinin bütçesine ulama sağlıyor.

Merkeze sınırlanmış Vatan Mahallesi’nde oturan üniversite öğrencileri Zehra Çağlar (21) ve İrem Keskinoğlu (20), ürettikleri kimyasal içermeyen ve ziynet olarak makbul sabunları Türkiye’nin bir nice iline göndererek familya bütçelerine ve eğitim bilimi hayatlarına katkı sağlıyorlar.

“Temas molekül Isparta çarşısını gezmekle başladı”

Isparta’da ruhlu veterinerlik ikinci sınıf öğrencisi İrem Keskinoğlu, elinde okuduğu okul dışında başka bire bir mesleğin olmasını istediğini belirterek, “Zehra’yla tıpkı buçuk yıldır arkadaşız, onun birlikte benimle tıpkısı fikirde olduğunu görünce sabun işine girdik. Rastgele şey çarpık çurpuk tıpkı şekilde, Isparta çarşısını gezmekle başladı. Ailem ve çevremdeki insanlar yaptığımız sabunları görünce çokça beğenip bu konuda bizi desteklediler. Sabunlarda başlangıçtan paketlemeye büyüklüğünde emeğimiz var” diye niteleyerek konuştu.

Eğitim hayatlarına katkı sağlıyorlar

Ürettikleri sabunları satarak eş bütçelerine ve terbiye hayatlarına katkı sağladığını dile getiren aritmetik bölümü öğrencisi Zehra Çağlar, “1 yıldır değişik fikirlerle ayrımsız hareket ayırmak istiyorduk. Darülfünun harçlıklarımızı fehmetmek istedik. Yâren ve akrabalarımızdan sipariş kabul etmek çok güzel, bu işin üstünde haddinden fazla fazla düşündük. 2 aydır bu işi yapıyoruz. Ailem özlük ayaklarımın üstünde durduğumu görünce çokça gururlandı” dedi.

Ev içinde; kimyevi içermeyen, A, C ve D vitaminlerini kullanarak bezek ve kullanma gayeli 10 tuhaf sabun üreten Zehra ve İrem, genel ağ ortamından eş yaptıklarını belirtti. Başlangıçtan paketleme kısmına kadar öz emekleri olduğunu dile getiren iki hempa, 15 ile 50 TL arasında mütebeddil sabunlarını Türkiye’nin birçok iline göndererek üniversite harçlıklarını çıkardıklarını ifade etti. – ISPARTA

Share: