Evliliklerinin 25’inci yılını kutlamak üzere Londra’dan Marmaris’e geldiler

Evliliklerinin 25’inci yılını kutlamak amacıyla Londra’dan Marmaris’e geldiler

MUĞLA – Londra’de güçlü Nijerya kökenli İngiliz koşa evliliklerinin 25. yılını tebrik etmek İngiltere’den 200 şahsiyet grupla Marmaris’e geldi. Evliliklerinde 25 yılı dolduran çift, 200 şahsiyet misafirleri bu hususi günlerini Marmaris’te gösterişli aynı törenle kutladılar.

Muğla’nın flaş turistik ilçelerinden Marmaris’te yaz sezonu tekmil hızıyla bitmeme ediyor. Yerel vatandaşların birlikte yurtdışından hele dernek, alamet, tevellüt günü ve dünyaevi yıldönümü kutlamaları için gelenler ilçeyi hareketlendiriyor. Londra’dan Marmaris’e mevrut Nijerya kökenli İngiliz koşa de 25. dünyaevi yıldönümlerini kutlulamak akrabaları ile birlikte Marmaris’te merasim düzenledi. Umum davetlilerin beyaz çıkarmak ile katıldığı törende çift evlilik yıldönümlerini gösterişli ayrımsız törenle kutladı.

Kardeşinin ve yengesinin 25. evlilik sene dönümlerini kutlamalarından bahtiyar olduğunu ifade eden damadın abisi Ourotimmy Omani, “Burada olmaktan çok mutluyum, kardeşim dünyaevi yıldönümünü kutluyor, gençler bundan sonra varmak istemiyorlar meğerse evlilik çok sunturlu” dedi.

Organizatör firmanın Londra’dan gelen ortağı Mansura Kennedy, “Marmaris’e 2010 yılından bu yana geliyoruz ve burayı çok seviyoruz. Eşim Brain Kennedy ile Londra’üstelik düğün organizasyonları yapıyoruz. 2 yıl geçmiş mevlit günü partisi için 70 yabanlık bire bir kadro ile bile Marmaris’e gelmiştik. Sosyal iletişim araçları üzerinden Donna ile tanışıp buradaki organizasyonları ortak yapmaya değişmeyen verdik. Zaman burada 25. evlilik yıldönümü kutlanıyor. İki değişik uçak ile tahminî 200 yaşama bu kutlamalara katıldı. Marmaris haddinden fazla domuzuna. Doğası, havası ve insanları çokça fena hâlde” şeklinde konuşarak dernek ve kutlamalar üzere Londra’dan gelmeye devam edeceklerini belirtti.

Etkinliklerde çalgı direktörlüğü eden DJ. Tufan Uysal, “Arada Sırada misafirlerimiz müziklerini kendileri planlıyor, istedikleri tarzları söylüyor. Tığ bile ona bakarak tıpkısı çalma listesi oluşturuyoruz. Geleneksel müzikleri, baziçe müzikleri bütün onların zevkleri ve kültürlerine bakarak belirliyoruz” şeklinde konuştu.

Marmaris’te yurtdışından mevrut misafirlerin 10 yıldır dernek organizasyonlarını yapan ve kendisi de İngiltere’birlikte doğup büyüdükten sonraları Marmaris’e yerleşen Donna Yörük, “Misafirler bize içtimai medya üzerinden ulaşıp iletişime geçiyorlar. 10 yıldır genellikle İngiliz düğünlerini, yıldönümü etkinliklerini yapıyoruz. İngiltere’bile kuma çalıştığımız benzeri firma var. Onlar bize tarihleri hususi istekleri belirtiyor biz de ona bakarak hazırlığımızı yapıyoruz. Hem ülkemizi hem şehrimizi mutlu benzeri şekilde anmaları için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Organizatör Yörük, adlı topçu Rio Ferdinant’ın birlikte dernek organizasyonunu kendilerinin yaptıklarını sözlerine ilaveten benzeri haddinden fazla ünlü isimle çalıştıklarını belirtti.

Düğünde işyar Adıyamanlı servis elemanı Nazif Kılıç, “4 yıldır turizm sektöründe çalışıyorum. Yabancıların düğünleri haddinden fazla değişik değme seferinde ayrımlı bir hars öğreniyorum. Adıyaman’birlikte düğünlerde bateri zurna çalınır, orkestralar dirimsel bu düğünler bize bakarak çokça basit” diyerek konuştu.

Londra’dahi İnşaat işleri ile uğraşan ve 25. evlilik yıldönümlerini Marmaris’te kutlayan Josepf Saccoa, “2020 yılında buraya tıpkısı tevellüt haset etkinliği amacıyla gelmiştim ve buraya hayran kalmıştım. İnsanları, havası ve yemekleri çok güzeldi. Karıma 2022 yılındaki 25. yıl kutlamamızı burada yapmak istediğimi söyledim o dahi haddinden fazla sevdi. Doğum gününde 70 sevimli gelmiştik bu kutlamaya 200 hayat geldik. Gelenlerin kâffesi Londra’dan yalnız bizim akrabalarımız, dostlarımız. Ati yaz da tatil için geleceğiz zira burayı haddinden fazla sevdik” ifadelerini kullandı.

Kutlama seremonisi akşam yarısına büyüklüğünde devam eden etkinliğe katılan davetlilerin 5 dönem henüz Marmaris’te dinlence yaptıktan sonradan yaşadıkları ülkelerine dönecekleri öğrenildi.



Share: