Fatih Erbakan’dan EYT düzenlenmesine bindi

Baştan Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Anadolu Buluşmaları çerçevesinde geldiği Şanlıurfa’da teras konuşmasıyla vatandaşlara seslendi. Erbakan, EYT’lilerle ilgili konuşmasında, “Millete faydası olacak, millete hizmet olacak her aha tığ hükümetin arkasında olacağımızı seçkin zaman söylüyoruz. Yararlı benzeri etap atılıyor. İnşallah başka mağduriyetlerin giderilmesi üzere bile aynı duyarlılık gösterilir, adım atılır” dedi.

Yeniden Bolluk Partisi Umumi Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Küçük Asya Buluşmaları çerçevesinde Şanlıurfa’ya geldi. Tümen binasında üyelerle tıpkısı araya gelen Erbakan, balkon konuşması ile vatandaşlara seslendi. Erbakan konuşmasında, kurtuluşun yolunun milli görüşte ve Baştan Bolluk Partisinde olduğunu söyledi.

Balkon konuşmasının ardından basınla ayrımsız araya gelen Erbakan, Emeklilikte Hoşnutluk Takılanlarla (EYT) ilgili hükümete destek olduklarını anlatım etti. Erbakan, “Millete faydası olacak, millete hizmet olacak rastgele işte tığ hükümetin arkasında olacağımızı herhangi bir devir söylüyoruz. Müfit ayrımsız kadem atılıyor. İnşallah farklı mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla birlikte bir duyarlılık gösterilir, kadem atılır. Ayrımsız senede izzet bütçesinden 565 milyar lirayı faize verirken, yüz bilyon lirayı 5 çıngı imtiyazlı holdinge verirken, milyarlarca lira israfa mülk harcanırken, milyonlarca EYT’linin mağduriyetinin giderilmesi üzere gereken paranın ayrılması gerekiyordu, bu işlenmiş oldu. İnşallah dediğim kabil esaslı olsun. Diğer mağduriyetler birlikte inşallah bir an geçmiş giderilir” dedi.

“Faizde dünya rekortmeni İstanbul Büyükşehir Belediyesi”

Dolar bazında dünyada faiz borçlanması üzerine mütekellim Erbakan, “Acun rekoru istikraz faizleri dolar bazında Almanya yüzde 2 ile borçlanıyor, Japonya yüzde 0,2 ile borçlanıyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yüzdelik 9-10 ile borçlanıyor ama acun rekoru İstanbul Büyükşehir Belediyesine ilişik. Yüzdelik 10,75’le dolar borçlanıyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi. E namus borcu ve repo ekonomisi itibarıyla o ant masanın ve kasanın benzeri farkı var mı? İktidar kanadı hükümet, sunma erdemli faizle dolar borçlanıyor. Bu borcun faizini zamla, vergiyle millete yüklüyor. Masanın yeryüzü büyük ortağı CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi yüzde 10,75 ile dolar borçlanıyor, bunun faizini bile İstanbul’da ulaştırma yaptığın remiks ile millete yüklüyor. İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi şişman taşımaya yüzde 29 kadar gök bilimsel oranda zam yaptı. Sayın İmamoğlu Belediye Reisi olduğu günden bugüne güzeşte küçük yılda yapılan hep zam yüzde 155’i buldu. Halbuki Sayın İmamoğlu Şehremini olmadan geçmiş İstanbul’da muvasala ücretlerini sembolik ücretleri indireceğiz, İstanbul’da ulaşım banko ucuzlayacak diyerek vaatlerde bulunuyordu. Amma Belediye Başkanı olduğundan bugüne güzeşte hakir senede İstanbul’da ulaşıma yüzde 155 bindirim yaptı” ifadelerini kullandı. – ŞANLIURFA

Share: