Fatih Erbakan’dan ‘İsrail’ Tepkisi: “One Minute Sayın Erdoğan”

Yeniden Bol Bolamat Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İsrail ile normalleşme adımlarına aksülamel gösterdi. Erbakan, “Anca tıpkısı sıkışmışlık halindeler ki vaktiyle ‘One minute’ gösterisini intihap malzemesi yapanlar, bugün ayn göre bakarak çoluk çocuk demeden soykırım suçu işlemeye devam eden terörist İsrail’e sefirikebir, şehbender atama noktasına geldiler. Hani İsrail katildi, hani çocuk öldürmesini haddinden fazla dolgunca bilirdi? Hani ‘one minute’ diyorduk? Ama kıtlık sofuluğu bozdurur. İktidara İsrail ile yakınlaşmasında ‘one minute’ demiştik. Bir posta elan sesleniyorum: ‘one minute’ Sayın Erdoğan! ‘One minute’ Sayın Erdoğan!” dedi.

Yeniden Bol Bolamat Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan partisinin Kahramanmaraş 2. Dümdüz Kongresi’nde konuştu. Erbakan, Soylu Fazıl Kısakürek Hars Merkezi’nde yapılan kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İktidar partisi, kuruluşunun 21. yılını kutladı. Cumhurbaşkanı ve DOĞRU Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 20 yılı yegâne başına nüfuz görünmek üzere 21 yılını dolduran partisinin şişman başarılara imza attığını öne sürdü. ‘Her alanda güneş yazan gıptayla bakılan kalkınan tıpkı Türkiye var!’ dedi.  Bu dönemde, ‘gündüz yazıldığı’ doğrudur…

Ancak pekâlâ sıra yazılıyor bakalım: Besin enflasyonunda acun şampiyonu yerine ruz yazıyoruz. Genel enflasyonda dünya altıncısı adına devir yazıyoruz, tarihte görülmemiş remiks yağmuruyla tarih yazıyoruz, bir senede yüzde 100 derece kaybeden ve pula dönen Türk lirasıyla çağ yazıyoruz, geçenden 3 akça geçmeyenden 5 beyazca alınan köprü ve otoyollarımızla sıra yazıyoruz. Izzet memurluğuna hava sınavlarını dahi uyarınca yapamayacak durumdaki ehliyetsiz ve liyakatsiz kadrolarla gün yazıyoruz. ‘Faiz nas, tefecilere ananas’ uygulamalarıyla sıra yazıyoruz, 7 ayrı yerden 9 ayrı yerden mahiye kayran bürokratlarımızla zaman yazıyoruz, dünyada önceki 500 üniversitenin içerisine 1 çıngı de darülfünun sokamayarak gün yazıyoruz. Devletin iç takanak faizinin borcun kendisini geçmesiyle, faizin esas parayı bile geçmesiyle sıra yazıyoruz.

“21 YILIN BÖYLECENE KAZANAN MİLLET DEĞİL İMTİYAZLILAR”

Bu 21 yılın böylecene kazanan olan milletimiz ve ülkemiz değil kazanan İmtiyazlı holdingler ve dolar milyarderleridir.’ Diyen Erbakan, dolar milyarderlerinin sayısını 11’den 50’ye çıkmıştır. Milyarlarca dolar asıl ayn göre bakarak bire bir avuç ayrıcalıklı azınlığa aktarılmıştır. Diğer taraftan rençper, vazifeli, hoşur esnaf bile emekli de çirkin olmuştur. Alım gücü düştü, fakirleşti elindekini avucundakini kaybetti. Bire Bir dahi üzerine boğazına büyüklüğünde borca batmıştır. Halkın bankalara borcu, DOĞRU Tümen iktidara geldiğinde 6.6 milyar liraydı, zaman geldiğimiz noktada 1 trilyon 17 bilyon liraya püskürtme. 20 senelik SELIM öğür iktidarı böylelikle halkın bankalara olan borcu 170 misli artmış. Hususi sektörün vezneci borcu 88 bilyon liraydı, zaman 5 trilyon liranın üstüne çıkıntı.

“YARARSIZ DEMİYORUZ: FAİZ DOGMA, TEFECİLERE ANANAS!”

Gözlerindeki ışıltıyla Sayın Maliye Bakanı vatandaşı oyalayadursun, farklı taraftan nüfuz milyarlarca dolar tıpkısı apaz imtiyazlı azınlığa, faize, Kırat Korumalı Yatırım Hesaplarına ve kamudaki israfa aktarmaya devam ediyor. Kırat Korumalı Tevdiat hesaplarına geçtiğimiz 5 ayda 60 milyar lira verildi. Yıllardan beri oyalanan EYT mağdurlarının talepleri bu mülk ile giderilebilirdi. Izzet bütçesinden 7 ayda faize sunulan mal 151 bilyon lira… Faize verilen bu parayla çiftçinin, köylünün bilcümle borçlarını silinip sıfırlanabilirdi. 2022 yılı içerisinde faize ödenecek toplam mal 329 milyar liralık. Biz anlamsiz demiyoruz ‘Faiz Inak, tefecilere ananas’. Bu duruma en çok nema lobisi, tefeciler faizle dünyalık kazananlar seviniyor.”

“ONE MİNUTE SAYIN ERDOĞAN!”

Öyle tıpkısı sıkışmışlık halindeler ki eskiden ‘One minute’ gösterisini intihap malzemesi yapanlar, bugün ayn bakarak bakarak çoluk çocuk demeden soykırım suçu işlemeye devam eden Terörist İsrail’e Büyükelçi Şehbender nasıp noktasına geldiler. Hani İsrail katildi, hani çocuk öldürmesini haddinden fazla mebzul bilirdi? Hani ‘one minute’ diyorduk? Amma kıtlık sofuluğu bozdurur.  Öylesine sıkıştılar ki BENDE’den, İsrail’den medet umuyor, Amerika ile ilişkilerini tashih etmek için İsrail ile ilişkisini doğrultmak zorunda olduğunu biliyor ve daha sabık hafta Gazze’da gençler demeden katleden ‘İsrail ile ilişkileri düzeltiyorum ve sefirikebir atıyorum’ diyorlar. Geçtiğimiz günlerde, çokça curcunalı getiren ikazlarla kırcı açıklamamızda, İktidara İsrail ile yakınlaşmasında ‘One Minute’ demiştik. Buradan, Kahramanmaraş’tan, bir yol elan sesleniyorum…One Minute Sayın Erdoğan!  One Minute Sayın Erdoğan! ‘Ben aynı katre Mehmetçik kanını bilcümle ayrımsız Amerikalı bütçesine değişmem’ diyen Milli Görüş nerede, bunlar nerede?

“SURİYE İLE YAKINLAŞMA ÇABALARINI MÜSPET KARŞILIYORUZ”

Henüz önce başta düğmenin hatalı iliklenmesinden milyonlarca Suriyeli kardeşimiz yerinden yurdundan oldu, beniz binlerce Suriyeli kardeşimiz öldü, sakat, fakir, babasız kaldı ve işin arz böylelikle hiçbir molekül birlikte elde edilemedi. Esad koltuğunda oturmaya devam ediyor, topraklarının tamamına yakını anlayışsız aldı, orada seçimleri yaptı ‘Seçimi birlikte kazandım’ dedi ve zaman Halep’te, Şam’de, Suriye’nin değişik yerlerinde Esad, büyüklük başkanı kendisine esnaf ziyaretleri yapıyor. ‘Zararının neresinden dönülürse kardır’ diyoruz ve ayrımsız an evvel Suriye yönetimiyle anlaşılması ve ülkemizde Suriyeli misafirlerimizin duygusal güvenlikleri de inanca altına darılmak şartıyla ülkelerine gönderilmesi gerektiğini tabir ediyoruz. Bu noktadan bilahare özlük vatanlarına dönmeleri kendiler amacıyla da bizler için bile yeryüzü görklü olandır. Ayrıca milli görüşçüler adına muhteşem benzeri noktayı daha vurguluyoruz. Orada Sünni Gündüz Feneri nüfusun Türkiye’ye gönderilmesi ve orada boşlukta artan bölgede KUL ve İsrail, PYD/ YPG eliyle aynı yıldırı devleti kurma planı var. Orada Suriyeli Araplardan oluşan bölgelerde ayrımsız ‘teröristan’ devleti ihdas planı var. O nedenle o bölgelerin yersiz kalmaması, buradaki Suriyeli Fellah kardeşlerimizin, misafirlerimizin tekrardan özlük şehirlerine, öz topraklarına dönmesi bu bakımdan bile şişman önem yeryüzü etmektedir. İnşallah sağ salim, fert güvenlikleri da realizasyon edilerek bire bir zaman ilk dönmeleri sağlanır diye anlatım ediyorum.”



Share: