Fatsa’da göndermek atıkları et kafalı dönüşüme kazandırılacak

Ordu’nun Fatsa Belediyesi yoluyla oluşum atıklarını geri dönüşüme vermek üzere mahallelere 100 skor gidermek kumbarası yerleştirdi.

Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Akim Atık Müdürlüğü eliyle planlı çalışmayla kaymakamlık sınırları zarfında vatandaşların oluşum atıklarını yakma, çöpe atma, kanalizasyona atma, toprağa gömme kabil yöntemlerle kaldırılmış etmelerini çelmek için ilçenin çeşitli noktalarına 100 nüsha uzaklaştırmak kumbarası yerleştirdi. Uray, bu sayede hem kafasız dönüşüme katkı sağlayacak, hem bile hizmet bedeli kendisine idraksiz inkılap firmasında kestirmece 600 bin TL alarak şehremaneti kasasına algı sağlayacak.

Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Akim Atık Müdürü Kükremek Özcan Ateşli, Türkiye’üstelik planlı akim atık projesine desteklerinin devam ettiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde başlatılmış olan, 2019 yılında ve Yer Kentçilik İklim Değişikliği Bakanlığımızın mecmu Türkiye’dahi yürüttüğü ‘Akim Atık Hareketi’ çerçevesinde şimdi ilçemize ambalaj atıkları, kumbaralar, cümbüşlü atılmış getirme merkezlerimizin birlikte bir bile tarh etmek ve tekstil kumbaralarımızı yerleştirdik. Ilkin vatandaşlarımız oluşum atıklarını yakma, çöpe atma ve kanalizasyona atma, toprağa gömme gibi yöntemlerle giderilmiş edip uzaklaştırırken, demin az daha seçme sokağımızda mevcut nesiç atık kumbaralarımızı bunları atabilecekler. Bunlar buradan ferasetsiz inkılap tesislerine gidip canlılık malzemesi kendisine, dolgu malzemesi olarak tekrar hayata dönecek, insanların kullanımına sunulacak. Sıfır atılmış çerçevesinde sloganımız uray kendisine ‘Atığını azalt, ihtiyacın kadarını kullan, kafasız dönüştür, erke tasarrufu yap ve yenilebilir enerji kaynaklarını kullanmayı tercih et.’ İklimler değişmesin, biz değişelim” dedi.

Mahalle sakinleri hayata geçirilen proje ile sokaklara yerleştirilen dokuma kumbaralarının kendilerini mutlu ettiğini söylediler. – ORDU

Share: