Fırat Gül: “Beklenen, özlenen Kocaelispor sahada olacak”

Kocaelispor Ustalık Direktörü Fırat Gül, “Beklenen, özlenen Kocaelispor sahada olacak” dedi.

TFF 2. Kütle ekibi Kocaelispor, hafta sonu oynayacağı Kırklarelispor maçına hazırlanıyor. İl dışındaki kamp programlarını bütünleyen yeşil-siyahlılar, geçmiş itibariyle Kocaeli’bile çalışmalarını sürdürüyor. Maharet Yönetmen Fırat Gül, sabahleyin Körfez Brunga Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bire bir araya geldi. Sportif Yönetmen Meze Oral ve Basın Sözcüsü Tuncay Arıcan de toplantıda kayran aldı. Özgür hedeflerinin şampiyonluk olduğunu anlatım fail Fırat Gül, “Bu sezon hedefimiz şampiyonluk. Bu garaz doğrultusunda akıntı edeceğiz. Güzeşte sezondan kalan futbolculardan tıpkısı çizelge yaptık. Kalanların ardından nakil politikası gerçekleştirdik. Bu yöntem, kadromuzun önümüzdeki mevsim yüzde 70 ile devam etme yönündedir” dedi.

“Haddinden Fazla çaplı gençlere sahibiz”

Bu sezon altyapıdan takatli haddinden fazla oyuncuyu A takıma kurup takma ettiklerini anlatım eden Ustalık Direktör Gül, “Altyapımızda haddinden fazla nadir oyuncular var. Sezon esasen 1 hafta geçmiş tesiste gençlerimizi topladık. Çoğunu tanıyordum. Elimizde 9 potansiyelli topçu var. İçlerinden Süper Loda’de oynayacaklar de var. İnanıyorum kim bu gençlerimiz teferruatlı yıllar Kocaelispor’a hizmet edecektir. Transferde hangi kadar hassassak altyapıdan aldığımız futbolcularla ilgilendiren bile hassas davrandık. Kızılcahamam’bile karşılaşma zarfında elde etmek amacıyla Adıyaman maçında takkadak gençlerimizi kaldırmak istedik. Bereketli tıpkı maç oldu. Skordan ziyade oyuncuların performansları önemliydi. Bu maçın arkası sıra 10 gencimizi kadromuza kattık. Kızılcahamam’üstelik çaba yükselttik ve bu süreçte takım birlikteliği, uyumunu sağladık. Bu harmoni dahi sahaya yansıdı. Topluluk adına kimlik değiştiriyoruz. Bolu’birlikte hangi yapılmasını istediysek futbolcular dahi buna uyma gösterdi. Takımdan çok umutluyum. Taraftarımızdan bindi istiyoruz. 2 evet üstelik 3 maç Derince’birlikte oynayacağız. Ardından stadımıza geçeceğiz” diyerek konuştu.

“87 yaşıma da gelsem o günü unutamam”

Tabur düştükleri haset tek unutamayacağına ve haddinden fazla üzüldüğüne değinen Gül, “Elan eski basın toplantısında ne büyüklüğünde üzüldüğümü anlatım ettim. 37 yaşımdayım 87 yaşıma da gelsem o günü unutamam. Ben 1.6 fakül sayı farkı yakaladım ve elimden mevrut seçme şeyi yaptım. Düştüğümüz yerden kalkmasını biliriz. Derince’da ihanet etmek dezavantaj. Kulp değil, şerait hangi olursa olsun sunu mebzul oyunu sahaya yansıtmaya çalışacağız. Kadromuz şu anda yeterli. İzleyenlere afiyet veren aynı mızıka olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Yığın takatli geçecek”

Ligin güçlü geçeceğini fakat tam aktör kadrosuna topluluk olduklarını belirten Fırat Gül, “Oyuncu sayımız tam. Kaleciler aut 27 kişiyiz. Kadro ve bireysel anlamda ideal benzeri nicelik. Aramızda 2004-2005 doğumlu futbolcularımız da var. Elimizden geldiği kadar gençlerimize üstelik nasip yöneltmek istiyoruz. Rakiplerin çokları bize savunma yapacak. Geçen sezon böke olan takımlara baktım, Manisa’nın domine ettiği sezonda 9 maç 1-1 bitti. Kısacası lig metin geçecek” dedi.

“Sıklet bana ilgili”

Zümre düşülen sezonda ilenç maçının Erzurumspor ile oynanan karşılaşma olduğuna değinen Gül, “Geçen mevsim inkisar noktamız Erzurum maçıydı. Elimizdeki oyuncu grubu çokça kısıtlıydı. Oradaki bozgunluk özgüvenimizi düşürdü. Bu maçta 1 puan haddinden fazla önemliydi. Bu zaman hakeza olamaz. Kocaelispor taraftarının özlediği baziçe sahada olacak. Bu takımın başarısızlığında ise mecmu ağırlık bana ait olacak” ifadelerini kullandı. – KOCAELİ



Share: