Fransalı Emile Mütedeyyin oldu

Fransa vatandaşı Emile Zehnder, Elazığ İl Müftülüğünde planlı törende Söz-i Tanıklık getirerek Mütedeyyin oldu.

Dindar gelmek istediğini belirterek Elazığ İl Müftülüğüne başvuran Fransa vatandaşı Emile Zehnder (85) üzere ihtida merasimi düzenlendi. Kur’an-ı Selek tilavetinin arkası sıra İl Müftü Vekili Özer Ahi, Emile’ye İslam’ın esas esasları ile ilişkin vukuf verdi. Arkası Sıra şevahit nezdinde Kelime-i Şehadet getirerek Mütedeyyin olan Emile, ‘Emin’ ismini aldı.

Müftü Özer, “İslam’da Cenabıhak değme manasıyla birdir. Zatında ve sıfatında birdir. Doğmamıştır ve doğurulmamıştır, oğlu, kızı yoktur. Hiçbir şekilde aynı ve dengi yoktur. Gelişigüzel madde ona muhtaçtır. O hiçbir şeye muhtaç değildir. Mekanla, zamanla tutkun değildir. O kullarına çokça yakındır. Vasıtasız, aletsiz yerine bilir, görür. Gücü seçkin şeye yeter. Dünyayı, kainatı ve rastgele şeyi yaratan, kanunlarıyla düzenleyen odur. Cenabıhak’ın birliği inancına ve ona teslimiyet amacıyla bulunmaya İslam diyoruz. İslam’a eksiltmek Tanrı’a ve Hz. Muhammed’in Allah’ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun getirdiklerine inanmakla peki” dedi.

Merasim yapılan dua ile tamamlandı. İl Müftü Vekili Özer Ahi, Emin’i tebrik kartı ederek, ihtida belgesi ile birlikte Kült İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan Kur’an-ı Alicenap ve değişik kitaplar dürü etti. – ELAZIĞ

Share: