“FUAD” filmi Bosna Hersek’te tanıtıldı

“FUAD” isimli ayrıntılı metraj Türk filmi, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) tanıtıldı.

Emre Kızılırmak ve Tuvana Türkay’ın başrollerin paylaştığı film, ilkokul yaşındayken babasının annesini öldürdüğüne tanık olan Fuad’ın, büyüdüğünde polis güçleri oluşunu ve kadına çaba uygulayıcı suçlulara cebin sert davranması sonucu doğduğu Ardahan’ın İkizdere köyüne sürülüşünü bahis alıyor.

YEE beyaz perde salonunda planlı etkinlikte filmin gösteriminin arkası sıra oyuncu Emre Kızılırmak ile görüşme düzenlendi.

Kızılırmak, burada yaptığı konuşmada, “Filmimiz, biraz curcuna dolaştı. Henüz satışı gerçekleşmeden böyle benzeri jest yarmak istedim. Saraybosna YEE ve TRT’nin katkılarıyla böyle aynı etkinliğin düzenlenmesi benim için çokça düşündürücü çünkü burada fahri adına Türkçeyi hıfzetmek talip çokça sayıda adam var. Onlara hoppadak dilimizi, cümleleri elbette kurduğumuzu değil, kültürümüzü ve filmlerimizi birlikte yansıtabilmemiz gerekiyor.” diye niteleyerek konuştu.

Filmin senaryosu esas hikayelerden esinlenerek hazırlandı

Türkçe öğrenmek isteyenlere, Türk filmlerinin izletilmesinin kültürler arası etkileşimi artıracağını anlatan Kızılırmak, etkinliğin dahi buna güvenerek düzenlendiğini vurguladı.

Kızılırmak, “Filmle ilişkin söylenecek haddinden fazla madde var. Benim yapımcılığını yaptığım önce film. Bir zamanda başrolünde bile oynadım. Senaryosunu ve yönetmenliğini Erdal Rahmi Avlu üstlendi. Birbirinden zer esame filmimizi hayata geçirebilmek için canla başla çalıştı. Ardahan’dahi kışın çektiğimiz filmin kaynak hikayelerden esinlenerek hazırlanan bir senaryosu var.” dedi.

Ortaya “gani bir film” çıkardıkları için bahtiyar olduğunun altını çizen Kızılırmak, Bosna Hersek’te 12 Ağustos’ta başlayan ve erte sona erecek 28’incisi düzenlenen Saraybosna Film Festivali’ne resmi kendisine katılmasalar da alanda insanlarla tanışıp, filmin tanıtımını yaptıklarını rapor etti.



Share: