Gaileli halde bulduğu yavru geyiğe çağa kadar baktı

Çorum’un Bayat ilçesinde hareketli Mehmet Kavuncu isimli vatandaş, arazide gaileli halde bulduğu yavru kızıl geyiği biberonla besleyip otama edilmek amacıyla ekiplere teyit etti.

Çorum’un Bayat ilçesine sınırlı Saray köyünde hayat dolu Mehmet Kavuncu, mantar hastalığı dercetmek için araziye artık. Kavuncu, arazide gezdiği tam dertli bala bire bir geyik buldu. Kavuncu, dertli olduğunu anladığı çocuk kızıl geyiği yaşadığı köye götürdü. Yorgun düşen hayvanı evvel biberonla mugaddi Kavuncu, henüz sonraları kaymakamlık merkezine giderek çare aldı. Köydeki evinde çorlu geyiğe evvel müdahaleyi eden Kavuncu, Huy Koruma ve Milli Parklar Idarehane Müdürlüğü ekiplerine bilgelik verdi. Köye giden Huy Koruma ve Milli Parklar Yazıhane Müdürü Hayri Kömür ve ekipler, gaileli hayvanı konfirmasyon alarak tedavisi amacıyla Çorum Belediyesi Baytar İşleri Müdürlüğü Iyileştirme Merkezi’ne götürdü.

“Benzen verdim, akarsu verdim özlük ellerimle besledim”

Geyik yavrusunu mantar almak için gittiği arazide bulduğunu söyleyen Kavuncu, “Perşembe haset mantara gitmiştik. Arazide bu adamakıllı hayvanı gördük. Baktık dertli. Aynı müddet kaçtıktan sonraları yakaladık. Yavruyu taharri ettiğimde vücudunda yaralar olduğunu ve yaralarında kurtlandığını gördüm. Otama yol açmak için köye getirdim. Ilk hayvanı ılık su ile ağız ağıza yıkadık. Yaraların tedavi edilmesi zarfında veterinerden tılsım aldım. Süt verdik, akarsu verdik kişi ellerimizle besledik. Elan sonraları Doğa Dulda ve Milli Parklar Ofis Müdürlüğüne bilgelik verdik. Demin onlara konfirmasyon ediyoruz. Şayet doğada bıraksaydık kurtlar veya köpekler ağızotu olurdu. Canına kıyarlardı” dedi. – ÇORUM

Share: