Gark tehlikesi geçiren çocuğun kalbi durdu, hastanede hayata döndürüldü

Aksaray’da genişlemek için arkadaşları ile alay malay yapım temelinde biriken suda gark tehlikesi geçirdikten bilahare kalbi duran 15 yaşındaki bala hastanedeki müdahaleyle hayata döndürüldü.

Olay, İstiklal Mahallesi Hürriyet Caddesi’ndeki bir inşaatın temelinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir süre ilk inşaat firması aracılığıyla çatı yapılmak üzere kazı yapılan temelde sakat bataklık arazisi olması zımnında su birikintisi oluştu. Adeta havuz görünümü düzlük ve kısaca 2 metre suyla dolan yapım temelinde çalışmaların durmasını okazyon bilen İhsan Delice (15) arkadaşları ile serinlemek üzere suya girdi. Suda arkadaşları ile çalkalanmak talip İhsan Delice şakkadak çırpınmaya başladı. Sudan çıkamayan Delice’i gören arkadaşları çevredeki vatandaşlardan arkalama istedi. Arkadaşlarının arkalama çağrısı ile fenomen namına mevrut vatandaşlar durumu 112 Ivedi Davet Merkezine bildirdi. İhbar üstüne olay yerine Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, İl Afet Evgin Genişlik (AFAD) Su Altı Kontrol-Istirdat ekipleri, Ulusal Iyileştiren Kurtarma (UMKE) ekipleri ve polis ekipleri irsal edildi. Gücük sürede olay hesabına gelen itfaiye ve AFAD ekipleri suya girerek çocuğu akışmaz ve bilinci kapalı yerine buldu. Çarçabuk sudan çıkarılan çocuğa önce müdahale fenomen yerinde mevcut sağlık ekipleri eliyle yapıldı. Ardından ambulansla Aksaray Üniversitesi Yetişek ve Araştırı Hastanesi Evgin Servisine kaldırılan İhsan Atmaca burada yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü. Tedavi altına alınan çocuğun keyif durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Duran kalbi geçmiş müdahaleye cevap verdi

Aksaray Üniversitesi Terbiye ve Araştırma Hastanesi Evgin Servisi CPR Canlandırma Ünitesine getirilen çocuğun kalbinin durduğu tayin edilince doktorlar animasyon müdahalesine başladı. CPR Ünitesinde yapılan 45 dakikalık müdahaleye yanıt veren çocuğun kalbi cevap verdi. Elan bilahare Tomografi servisinde müdahalesi devam fail İhsan’ın Yavru Ağır Sıklet Hizmet Servisine yatışı yapıldı. Olayla ilişik soruşturma başlatıldı. – AKSARAY



Share: