“Gazi polise ağırlık attı, polis gaziye karakolda ezinç yaptı” iddiası

Adana’üstelik oğlu gözaltına alınan gazi, görüngü yerinde benzeri sivil polise print atınca biber gazı sıkılarak gözaltına alındığını ve oğluyla alay malay polis güçleri merkezinde işkenceye uğradığını öne sürdü.

Edinilen bilgiye göre, olay 12 Ağustos günü Çukurova ilçesi Adnan Menderes Bulvarı’nda meydana geldi. İddiaya bakarak, 1999 yılında özel harekat polisiyken Hakkari’dahi yarıcı yıldırı örgütü PKK’nın saldırısı sonucu 7 arkadaşıyla gelişigüzel yaralanıp gazi olan Gökhan Baran’un (52) aşçı olan oğlu Batuhan Baran (22) 12 Ağustos günü ayrımsız akrabasının çocuğunun tevellüt günü için mekana gitti. Bu sırada denetimler fail polis mekana geldi. Uygulama sırasında polisin iddiasına bakarak mekan sahibi evrakları getirmeyince tutanak tutuldu. Polis Güçleri tutulan mazbata yırtıldığı için gazinin oğlu ile birlikte 5 kişiyi gözaltına aldı. İddiasına bakarak 3 kadına keskin davranılıp çarpma edildiği amacıyla polisle tartışan Batuhan Baran gözaltına alındı. Yaşananları öğrenen cet Gökhan Yağmur fenomen hesabına geldi. Polis aracındaki oğluyla konuşan ata, sivil ayrımsız polisin konusunda akıllıcasına gelmesiyle ona zor attı. Bunun konusunda polisler ile gazi ortada arbede imdi. Sâdır arbedede iddiaya bakarak gazi çarpma edilip biber gazı çekinerek oğluyla alay malay gözaltına alındı. Oğlu ile Fatih Polis Merkezine götürülen gaziye karşıt bilezik yapıldı.

Gökhan Baran, polis güçleri merkezi amirinin odasında hem kendisine hem de oğluna şiddet uygulandığını, ayrıca hem ailesine hem bile gaziliğine hakaret edildiğini gelecek sürerek, “Oğlum mekanda gözaltına makbuz denilince ego mekana gittim. Aceleten polis güçleri memuru ve gazi olduğumu söyledim. Oğlumla iki dakika görüştüm. bu arada serian üzerime gelen birine pres attım. Fakat bu tam arkamdan biri bana vurup yere düşürdü. Sonradan biber gazı sıkıp münasebetsiz bilezik yaptılar. Ego da gayri seçimlik elimi belime atıp silahımın durup durmadığını kontrol ettim. Kimseye cebe çekmedim. Doğrusu tıpkı yunus polisi silahı istedi, ego üstelik verdim. Ego biber gazından yağlık hiçbir husus göremiyordum. Ego gaziyim dememe karşın bana bunları yaptılar. Sonradan bizi polis güçleri merkezine götürdüler. Burada yamaç odasında bir polis güçleri sunu bir iki 20 sefer göğsüme yumrukla vurdu. Kafama vurdular, kulağımın arkası kanadı. En çokta gaziliğime küfrettiler bu zoruma gitti. Benim yanımda oğlumu üstelik dövdüler. Ego bu cesamet amacıyla, bu yurt üzere gazi oldum. Ama gördüğümüz muameleye bakın” dedi.

Gazinin sivil polise print atması, henüz sonra gaziye biber gazı ile müdahale ve çarpma edilmesi birlikte zaman be zaman görüntülendi. – ADANA



Share: