GAZİANTEP – 16 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralı ilçe anını anlattı

Gaziantep’te meydana mevrut ve 16 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralananlar görüngü anını anlattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İletişim Ofis Başkanlığında çekimci namına müteharrik ve Nizip Celal Hastanesi’nde tedavi altına alınan Bekir Özdemir, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Nizip bölümünde giderken misil kenarında kadınların el kol hareketi yaptığını, kaymakamlık olduğunu gördüklerini ve yaralılara muavenet etmek amacıyla durduklarını belirtti.

Bir aracın dereye uçtuğunu, aynı kişinin hayatını kaybettiğini gördüklerini, benzeri kişiye da müzaheret ettiklerini tabir eden Özdemir, “112’yi polisi aradık. Yaralıyı ambulansa yerleştiriyorduk. Ego yer yok diyerek ambulansın önünden dolanıyordum. Döndüğüm an kafamı kaldırdım gelgeç otobüsünün yalpalayarak geldiğini, devrildiğini gördüm. ‘Otobüs geliyor kaçın’ diye niteleyerek bağırdım, sonrasını hatırlamıyorum. Iri ihtimalle çarpmayla ambulans bana vurdu.” diye niteleyerek konuştu.

Aynı hastanede tedavi altına alınan ve yolda meydana gelen kazaya müdahale fail polis güçleri memuru İbrahim Halil Abat, kaymakamlık namına vardıklarında tamlık tedbirleri aldıklarını, bire bir pahal yaralıyı çıkardıklarını, bu sırada otobüsün devrilerek kayarak geldiğini gördüğünü belirtti. Birisinin bağırarak tıpkısı arabanın geldiğini söylediğini, kendisini bariyerlerden hariç attığını tabir fail Abat, “Galiba bariyerin üzerinden zayi cankurtaran üstümüzden geçti.” dedi.

Otobüsten özlük imkanlarıyla çıktı

Yolcu otobüsünde bulunan Muhsin Çelik (34) ise İstanbul’dan Diyarbakır’a yolculuk yaptığını, sefer üzerinde kaymakamlık olduğunu ve esenlik ekiplerinin kazaya müdahale ettiğini gördüğünü söyledi.

Polat, “Kaymakamlık fail araçtan akan nakit dolayısıyla otobüs kaydı. Kayan otobüs kazanın yapıldığı alandakilere çarptı. Benim bilincim mecbur değildi ve ben kendim kaymakamlık özne otobüsten çıktım. Defa kenarına gittim. Ekipler, otobüsteki yolcuları çıkartıyordu. Sonraları bizi Abdülkadir Yüksel Azamet Hastanesi’ne getirdiler, durumum şu dakika bol.” şeklinde konuştu.

Otobüs yolcularından Serhat Tanrıkurt ise İstanbul’dan Diyarbakır’a gittiğini, otobüsün sarsılmaya ve sürüklenmeye başladığını, daha sonrasını ise hatırlamadığını belirtti.

Gaziantep’te kaymakamlık özne araca engelleme eden ekiplere yolcu otobüsü çarpmış, 4’ü sağlık çalışanı, 3’ü itfaiyeci, 2’si gazeteci kalkışmak amacıyla 16 can hayatını kaybetmişti.



Share: