Gaziantep haber! Şahinbey’de öğrencilere ödemeler başladı

Şahinbey Şehremini Mehmet Tahmazoğlu, Mesleksel Yetişek Merkezleri’nde eğitim bilimi gören 8 bin 207 mektepli ve ailelileri ile benzeri araya gelerek nakdi destek kartlarını dağıttı.

Mesleki Terbiye Merkezleri’nde eğitim bilimi gören 8 bin 207 öğrenciye Şahinbey Belediyesi eliyle verilecek olan aylık 500 TL’lik desteğin Orak Ayı ve Ağustos aylarının ücretleri hesaplarına yatırıldı. Şahinbey Belediye Reisi Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Kurultay ve Nutuk Merkezinde Mesleki Terbiye Merkezleri’nde yetişek gören öğrenciler ve aileleri ile bir araya gelerek hesaplarına yatırılan nakdi destekleri kullanabilmeleri amacıyla kartlarını dağıttı.

“Doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın yanındayız”

Mesleki eğitimin çokça muhteşem olduğunu ifade eden Şahinbey Şehremini Mehmet Tahmazoğlu “Şahinbey Belediyesi yerine doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın hizmetkarıyız. Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatı birlikte bu yönde. Mesleksel Eğitimin desteklenmesi haddinden fazla cesim. Cumhurbaşkanımızın 1 milyon mesleki eğitim bilimi almış genci hisse senedi hayatına kazandırma projesi çerçevesinde ortaokuldan bilahare mesleki eğitime devam eden öğrencilerimiz aynı zamanda ortaöğretim diplomasına birlikte sahip olacaklar. Haftada benzeri çevrim okula gidecek olan öğrencilerimiz mütezayit günlerinde ise ustaya anbean çığır öğrenecekler. İlk üç yıl hükümetimiz mesleksel eğitime bitmeme eden öğrencilerimiz üzere rastgele ay bin 650 TL destek sağlayıp, antrparantez afiyet sigortası dahi yapacak. Biz bile Şahinbey Belediyesi olarak bu projeyi içtenlikle destekliyoruz. Zira gençlerimizin bire bir kısmı liseyi bitirdikten sonraları işe dercetmek istediğinde elinde bire bir mesleği birlikte olmuyor. Mesleği olmayınca bile hareket bulamıyor ve kendisi de ailesi de sıkıntıya giriyor. Ustalara baktığımızda da onlarda nitelikli öge bulamamaktan şikayetçiler. Bu proje bu iki talebi düğme yerine tamamlıyor. Şahinbey Belediyesi olarak Türkiye’birlikte bire bir ilki başardık ve Milli Eğitim Bilimi Bakanımız ile birlikte tören düzeni imzalayarak çocuklarını Mesleki Eğitime gönderen ailelerin adına hükümetimizin verdiğine ilaveten 500 TL destek verelim dedik ve dün itibariyle ailelerin hesaplarına bu nukut yattı. Milli Eğitim Bilimi Bakanımızla protokolü Temmuz ayında yaptığımız amacıyla hesaplara Temmuz ve Ağustos ayının ücretleri yatırıldı. 12 kamer boyunca birlikte bu desteğimiz artarak bitmeme edecek. Sizlere helali tatlıca olsun” dedi.

“Başbuğ Mehmet Tahmazoğlu seçkin zaman yanımızda oldu”

Şahinbey İlçe Milli Terbiye Müdürü Erdal Kılınç, Şahinbey Belediyesi’nin eğitime seçkin ahit bindi olduğunu belirterek “Mesleksel Eğitim Bilimi Projesinin hayata geçirildiği günde öğrencilerimizle ve aileleriyle tıpkısı araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şahinbey Uray Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu eğitimin seçkin safhasında bizlere destek oluyor. Ana sınıfı ve İlkokul çocuklarına boyama setleri, LGS ve TYT sınavına hazırlanan öğrencilerimize terbiye setleri ve spor ayakkabısı ihsan ediyor. Başarıyı heveslendirme amacıyla 6 ölçüm getiren öğrenciye velespit ödül ediyor. Antrparantez 52 bin tablet dağıtarak Türkiye’nin yeryüzü çok tablet dağıtan ilçe belediyesi olmasını üstelik unutmamamız gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığımız ile alay malay imzalanan Mesleki Eğitime revan öğrencilerimize sunulan destek bu dolaşma hayata geçiyor. Şahinbey’deki mektepli sayısı ve Mesleki Terbiye deki mektepli sayısı Türkiye’deki birçok ilin mektepli sayısından çok bu anlamda eğitime her ant destek olan ve bizleri yalnız bırakmayan Şahinbey Şehremaneti Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“İşimize henüz aşkın sarılmamızı sağlıyor”

Şahinbey Belediyesi’nin verdiği nakdi destekten dolayı berenarı mutlu olan öğrenciler, “Yaptığı etkinliklerle Şahinbey Şehremaneti Başkanımız bizlere herhangi bir ahit bindi oluyor. Mesleksel Eğitime giderek hem meslek öğrenirken, hem dahi mülk kazanıyoruz. Şahinbey Uray Başkanımıza verdiği nakdi bindi için çok teşekkür ediyoruz. Sunulan bu destekler işimize daha çok sarılmamızı sağlıyor” diyerek konuştular. – GAZİANTEP

Share: