Gaziantep ve Mardin’deki gidiş geliş kazası mağduru ailelere yönelik bindi çarşamba akşamına büyüklüğünde hesaplara yatırılacak

Ocak ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Gaziantep ve Mardin’üstelik veriş haset yaşanan gidiş geliş kazalarında hayatını kaybedenlerin ailelerine verilecek 50’şer bin teklik destek, 24 Ağustos Çarşamba akşamına kadar hesaplara yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güzeşte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Hükûmet Toplantısı’nın arkası sıra millete sesleniş konuşmasında, bahis konusu kazalarda yoğun mağduriyetlerin söz konusu olduğunu ifade etmişti.

Erdoğan, “Bunun üzere de gerek azamet kendisine 250 (bin teklik) fazlalık 50 (bin liralık) Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığımız, bunun birlikte firma 250 (bin teklik) birlikte onların desteğiyle bu olayda hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine bu desteği sağlamış oluyoruz.” açıklamasını yapmıştı.

AA muhabirinin bakanlıktan edindiği bilgiye göre, Sülale ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığının yapacağı 50 bin teklik destek ödemesi, kazalarda mağdur olan ailelerin hesaplarına, Sosyal Teavün ve El Birliği Vakıfları vasıtasıyla 24 Ağustos Çarşamba günü tek seferde yatırılacak.

Süreci, ailelerin bulundukları ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Tesanüt Vakıfları yürütecek.

Share: