Gebze Belediyesinden Hakkari’ye cami

Hakkari Valisi ve Şehremaneti Başkan Vekili İdris Akbıyık, Kocaeli’nin Gebze Belediyesinin “ahi belediye” namına ilan ettiği Hakkari’nin Durankaya beldesinde yaptıracağı cami ve taziye evinin esas atma törenine katıldı.

Durankaya beldesi Eskimemiş Mahalle Dağsu semtinde temeli atılan cami ve taziyet evi programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Hakkari Valisi ve Şehremini Vekili İdris Akbıyık, kentte herhangi bir alanda gelişmelerin yaşandığını söyledi. Temelini atacakları cami ve taziye evinin okşayıcı olması temennisinde kâin Vali Akbıyık, emeği sabık özellikle Gebze Belediye Reisi almak üzere herkese teşekkür etti. Akbıyık, “Hakkari tarihinin arz nazik oluşumunu, kalkınmasını, gelişmesini ve hizmetini yaşıyor. Cumhurbaşkanımızın Hakkarilere verdiği değer, bizlere tanımış olduğu zait ayrımcılık ve bakanlarımızın desteği ile güvenilmez hizmetler yapılıyor. Hakkari gelişiyor, kalkınıyor, dönüşüyor. Hakkari’nin sakat imajı bitti. Terör inşallah önümüzdeki günlerde eksiksiz manasıyla gündemimizden çıkma ve bundan sonra Hakkari yapılan hizmetlerle, festivaleler, organizyonlarla anılıyor. Hakkari’dahi çokça pir hizmetler hayata geçiyor. Yüksekova’üstelik şu anda 3 bin 300 TOKİ konutumuz vatandaşımızın hizmetine sunuldu. Kombinasyon sanayi bölgesi bakanlık yoluyla akseptans edildi. Eğitimden alelade çağ atladık. Bunu bilcümle samimiyetimle rapor edeyim. Kül göstergeler ortada, önce geldiğimizde Hakkari sıkıntılı dışı Türklerden sonradan 82. sıradaydı. Tarihinden ilk kez güzeşte sene 19 öğrencimiz tababet fakültesini kazandı. Bu yıl dahi 25 öğrencimiz tababet kazandı. Hakkari merkezden 16 öğrencimiz var. Bunların içre Durankayalı ve Şemdinlili öğrencimiz var. Gine tarihinden ilk kez ev dışına mektepli gönderdik. 43 çıngı okul yaptık. Hoca evleri yaptık. Terbiye hem uzanım hem da nicelik adına değişiyor. Çıktı çocuklarımız terörle, çabuk anılmayacak. Hepsi inşallah bu ülkede bayram sahibi, doktor, mühendis, bilim adamı ve yönetici olacaktır” dedi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise vatan toprağını neresi olursa olsun kendileri amacıyla değişmediğini anlatım etti. Başbuğ Büyükgöz, “Gebze, Türkiye Cumhuriyetinin ihracatının yüzde 16’sını gerçekleştiren tıpkı kaymakamlık. Türkiye’nin 81 vilayetinden insanların yaşadığı tıpkısı ilçedir. Burayı önce ziyaretimden zer başkana ne yapalım diyerek alternatifler sununca. Sunduğu tekâlif arası ayrımsız tanesi birlikte taziye evi ve cami olunca dedik ki kubbede bir hoş seda tasarruf etmek istiyorsak, o üstelik nihayetinde inancımızın mihmandarlığını özne o mekanlar bizim üzere ön yeğleme kendisine o masaya geldi. Zira benzeri İslam medeniyetini nerede olduğunu yararlanmak istiyorsanız benzeri kente, benzeri şehre ve bire bir köye gittiğinizde orada evvel o köyün semasından ayrımsız minare uzanıyor mu diye niteleyerek arayış yapıyorsunuz. Eğer o köyde bire bir minarenin varlığını görüyorsanız ora bire bir İslam beldesi ve orası Müslümanların yaşadığı aynı şehirdir. Zımnında burada güvenli olarak esenleme verebilirim ve emin adına insanlardan muamele görebilirim duygusunu içinize yerleştirmiş oluyordunuz. Bugün burada o mabedin, o taziye evinin anne atma törenine geldik. İnşallah Tanrı Durankaya halkı metin, huzurlu bir şekilde yaşamayı devran kırat. Cami ve taziyet evinin yapımında emeği geçen herkse ayrı ayrı teşekkürname ederim” şeklinde konuştu.

Durankaya Beldesi Şehremini İsmail Demirci ise görevi geldiği günden beri beldesi amacıyla aralıksız demeden çalıştığını ve imdi dahi çalışacağını söyledi. Ilkin Gebze Belediye Reisi kalkmak için Gebze halkına ve birlik katılımcılara teşekkür fail Başkan Demirci, Durankaya beldesinin hizmetin en iyisine layık olduğunu belirtti.

Konuşmaların peşi sıra protokol üyeleri Yıpranmamış Mahalle Dağsu semtinde yapılacak cami ve taziyet evinin temeli atıldı. – HAKKARİ



Share: