GEMİDEKİ YANGINDA YARALANAN MÜRETTEBAT O ANLARI ANLATTI

Sinop açıklarında Panama bayraklı, ‘Beata Alfa’ isimli arık yük gemisindeki yangında, dumandan etkilenen ve yaralanan mürettebat, tedavi gördükleri hastanede dragoman eşliğinde yaşadıkları imtina etmek dolu anları anlattı.

Tedavileri süren yaralılardan Mısır uyruklu Herraz Emad (39), Yatıyordum, ayrıksı odadaydım. Nazik bir patlama sesine kalktım. Odadaki eşyalar üzerime düştü. Ibret oldu. Güverteye çıktığımda dizge panik ve saygı içerisindeydi. Benim kabil çok yanmayan arkadaşlar toparlandık, gayrı yaralılara bakmaya başladık. Birbirimizi toparladık. Gemi üzerinde kaldık. Periferi güvenlikle iletişime geçtik. Kaptanı görmedim. Balıkçı gemileri geldi. Onlara teşekkür ederiz dedi.

“KURTARIN BİZİ’ DİYE SESLER GELDİ?

Mısır uyruklu geminin apotr kaptanı Elberrawi Ossama (40), ‘Duman bizi çok etkiledi. Kaptan inip, bakmaya gitti. Ego inmedim. Yiğit indikten 1 zaman bilahare patlama sesi geldi. ‘Kurtarın bizi’ diyerek sesler de gelmeye başladı. İndiğimde ayrımsız emanet yanıyordu; her tarafı ateşti, ki olduğunu çıkaramadım. Üst çıkmasıyla denize atlaması bir anda oldu. Aramızda birbirimize baktığımızda o kişinin kabadayı olduğunu anladık diye niteleyerek konuştu.

Share: