Giresun’da, Kılıçkaya baraj gölüne 500 bin sayı sazan yavrusu bırakıldı

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde Kılıçkaya baraj gölüne 500 bin skor sazan yavrusu bırakıldığı bildirildi.

Giresun Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan mukayyet açıklamada, bakanlığın akarsu ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynakların gelecek nesillere aktarılması amacıyla hayata geçirilen “Akarsu Kaynaklarının Balıklandırılması” projesinin Giresun’bile da uygulandığı belirtildi.

Açıklamada, proje dahilinde planlı çalışmayla, göletlerde balık popülasyonlarının desteklenmesi ve sportif gayeli balık avcılığının geliştirilmesi vasıtasıyla rustik turizme da yardım sağlanmasının hedeflendiği vurgulandı.

Proje kapsamında, Şebinkarahisar ilçesindeki Kılıçkaya baraj gölüne 500 bin adet sazan yavrusu bırakıldığı tabir edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Giresun ili 2022 yılı balıklandırma programı çerçevesinde Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne sınırlı Yedikır Akarsu Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu vasıtasıyla üretilerek, tahsis edilen yavru balıklar, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde işyar akarsu ürünleri mühendisleri eliyle Kılıçkaya baraj gölüne bırakılmıştır. Katıksız aynı tür olan sazan balıkları, çöz bölgelerimizde sıkça tüketilmesi ve adaptasyonda kudretli olması sebebiyle yeğleme edilmektedir.”

Share: