Gölpazarı’nda yâd programı düzenlendi

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 102’nci yıl dönümü münasebeti ile ihtifal programı düzenlendi.

Gölpazarı Ahali Terbiye Merkezi salonundaki izlence ihtiram duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa, Gölpazarı Kaymakamı Nevzat Mercan, Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, Başsavcı Çımbar Yalçın, protokol üyeleri, siyasi parti yetkilileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program sonrası benzeri yorum fail Komutan Suer, ” Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı milletimizin kasıntılı mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Nazik Kavim Meclisi marifetiyle akseptans edilişinin 102’nci yıl dönümünü kutladık. Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımız kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için ağırlık şerait altında tıpkı karış toprağını katetmek amacıyla mücadele verirken, Mehmet Akif Ersoy milletimize cesurluk yöneltmek, duygularını harekete geçirmek amacıyla İstiklal Marşımızı yazmıştır. İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz tıpkı eserdir. Mehmet Akif Ersoy ‘Allah bu millete aynı elan İstiklal Marşı yazdırmasın’ derken; sunulan mücadelenin zorluğunu tabir etmiştir. İstiklal Marşımız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını muhavvil ayrımsız alplık destanının anlatımıdır” dedi.

Program, sinevizyon gösterileri ve şiirler ile devam ederek güne özel düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle gelişigüzel son buldu. – BİLECİK

Share: