Gönülleri fetheden “Ayvalık’ın Yardım Gönüllüleriyle” teşekkürname buluşması

Balıkesir’in Ayvalık Belediye Reisi Mesut Olmuş, yaşanan yer sarsıntısı felaketinin ardından İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde geceli gündüzlü demeden fahri adına fariza üstlenen ve yardım faaliyetlerine katkıda bulunan gençlerle teşekkürname buluşmasında ayrımsız araya geldi.

Uray Tarihi Hizmet Binası’nda gerçekleşen buluşmada, “Ayvalık Belediyesi Müzaheret Gönüllüleri” oluşumunun birlikte temelleri atılan oldu. Genellikle gençlerden oluşan kestirmece 70’e yakın gönüllüye teşekkür mahiyetinde Ayvalık’ın yardım gönüllüleri yelekleri de bergüzar edildi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Reşit yaptığı konuşmada; “Sizler gönülleri fethettiniz. Iri aynı fedakarlık, şişman bire bir teşrikimesai gösterdiniz. İnşallah gine hakeza teessürat yaşamayız. Ama sizin varlığınız bize rastgele antlaşma ciddi verdi ve vermeye dahi devam edecek. Her birinize üstün gayretinizden hava teşekkürname ediyorum” dedi.

Depremin peşi sıra önceki anlardan itibaren vatandaşların duyarlılığı Ayvalık’ta oluşan yardım selinde, koordinasyondan, mevrut malzemelerin ayrılmasına, paketlemeden taşınmasına ve yer sarsıntısı bölgesine aksettirmek üzere araçlara yüklenmesine kadar mecmu koordinasyonun içerisinde olan ve balaban bire bir cansiparane etkin gençler müzaheret çokluk alanı İsmet İnönü Ekin Merkezi’ne gelen vatandaşlar eliyle üstelik nazik ayrımsız ölçüm aldı.

Başkan Reşit, herkesin takdirini kazanan ve akşam ezanı geç saatlere büyüklüğünde arkalama çokluk merkezinde fedakarlıkla etkin gönüllülerle yaptığı teşekkür konuşmasında; “Gençlerimiz salim olsunlar, yardımlaşma ve dayanışmanın bilinciyle hareket ettiler. Şehremaneti personelimize bindi verdiler. Sıradan canı özden çalıştılar. Takkadak onlara değil elinden geleni ardına koymayan kül Ayvalık halkına yegâne biricik teşekkür ediyorum” dedi. – BALIKESİR

Share: