görmez sporcular ile protokol ortada futbol maçı oynandı

– Âmâ sporcular ile protokol ortada futbol maçı oynandı

ORDU – Kalabalık’bile görme engelli sporcular ile tören düzeni mensupları ortada ‘Görme Engelliler Ayak Topu’ müsabakası yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleri ile yapılan B1 ayak topu sahası, Engelliler Haftası’nda evvel maçı ile hizmete girdi. B1 sahasında bu çerçevede Kalabalık Rüyet Engelliler Spor Kulübü sporcuları ile yer protokolü beyninde futbol müsabakası yapıldı. İl protokolünün gözlerini kapatarak müşahede engellilerle birlikte yaptığı eylem maçı mülevven görüntülere hayal oldu, karşılaşma 2-2 berabere gitti.

Celal Tezcan: “Bu gençlerimizden acun birinciliği bekliyoruz”

Maç sonrası açıklamalarda kâin Kargaşa Büyükşehir Belediyesi Komutan Vekili Ihtişam Tezcan, manalı ayrımsız dönme olduğunu ve tesisin evire çevire olduğunu söyledi. Tezcan, “Biz zaman örnek olsun diye niteleyerek çıktık, bu gençlerimizden Türkiye ve dünya birinciliği bekliyoruz” dedi.

Kalabalık Toyluk ve Spor İl Müdürü Mustafa Güre, vekillik aracılığıyla Kalabalık’ya verilen yatırımlar çerçevesinde kente B1 sahasının yapıldığını söyledi. Tendürüst, “Şuanda Türkiye’deki 7 B1 sahasından en ferah B1 sahası. İnşallah bu sahada milli maçların de olması için çalışıyoruz. Engelliler Haftası çerçevesinde zaman yapılan organizasyona Kalabalık Görme Engelliler Spor Kulübümüz katılım sağladı” diye konuştu.

Vedat Güç: “Ayak Topu bizim üzere edisyon ama hoş ayrımsız branş”

Rüyet Engelliler Federasyonu Komutan Yardımcısı Vedat Zor, “Özellikle ayak topu print ve güzel tıpkı branşımız. 2024 yılında Paris’te yapılacak olan paralimpik oyunlarına Milli Takımımız katılma hakkını çokça erkenden Avrupa ikinciliği ile elde etti. Tığ bile bu sahalarda daim antrenmanlar yaparak ve sporcularımızı geliştirerek Milli Takıma yetenekli füru yetiştirmenin gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Maça katılan sporcular ise etkinliğin güzelce olduğunu, protokol mensuplarının kendi perdelerinden bu etkinliğe katılmalarının kendilerini mutlu ettiğini söylediler.

Düzenlenen etkinliğe Ordu Valisi Tuncay Sonel, CHP Kargaşa Milletvekili Mustafa Adıgüzel, AK Tümen Kalabalık İl Başkanı Halit Tomakin, Kalaba Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan, kurum müdürleri ile ilgililer katıldı.

Share: