Göztepe-Erzurumspor FK maçının ardından

Spor Ayak 1. Lig’in 2. haftasında sahasında Erzurum FK 1-1 berabere mütezayit Göztepe’nin teknik direktörü Turgay Altay, “Tığ zat oyunumuzdan vazgeçmemeliyiz.” dedi

Altay, maçın arkası sıra planlı basın toplantısında, sahalarında 2 puan kaybettikleri amacıyla üzgün olduğunu söyledi.

Maçtan galip kendisine ayrılmayı haddinden fazla istediklerini belirten Altay, şunları kaydetti:

“Göztepe, büyük takım oyunu ayartmak zorunda ve içeride, dışarıda bilcümle rakiplerine alın oynayabilecek güçte. Biz özlük oyunumuzdan vazgeçmemeliyiz. Rakipler bunu engellemeye çalışsa üstelik maçın sonuna büyüklüğünde, kaybetsek da öz oyunumuzu oynayarak kaybetmeliyiz. Maçın geçmiş yarısında erke ve kasırga, her madde yolundaydı. Ancak topun ritmini tezyit etmek istemeyen aynı rakip vardı. Bunun neticesinde oyun çokça durdu ve soğudu. Benzeri tür oyuna giremedik. Bizim özlük oyunumuzu ayartmak üzere rakibin tuzağına düşmememiz gerekiyor. Önümüzdeki süreçte alelhusus iç sahada bu taraftarla tutkuyla sonuç topa büyüklüğünde mücadele fail taraftarımızla birlikte çokça daha gani oyunlar oynayacağız.”

Erzurumspor FK Beceri Direktörü Utkulu Bilazer bile Göztepe deplasmanının kolay olmayacağını bildiklerini söyledi.

Maça stabil başladıklarını anlatan Bilazer, “Defansın arkasına atılan golle Göztepe bize yük çıkardı. İkinci yarıda aktör değişikliğine başvurmak zorundaydık. Yaptığımız tadilat ofansif gücümüzü çoğaltmak yönündeydi ve mızıka makul tepki gösterdi. Skoru dengeledikten sonra galibiyete mümasil canip bizdik. İki maçta 4 fakül kaybımız var. Göztepe deplasmanında alınan 1 fakül elem değildir.” dedi.

Bilazer, alil ve antrenmanı kalık oyuncuların bile takıma dönmesiyle daha iyi aynı topluluk olacaklarını kaydetti.

Share: