Göztepe moral bozmadı

Spor Popo 1’inci Lig’birlikte sezonun 2’nci haftasında evinde Erzurumspor FK ile akıbet 10 dakikada yediği ceza atışı golüyle 1-1 berabere artan Göztepe galibiyeti kaçırmanın üzüntüsünü yaşarken, camia moral bozmadı. Bu mevsim ilk kez Gürsel Aksel Stadı’nda sahaya çıkan soluk-kırmızılıları majör ayrımsız taraftar grubu destekledi. Koreogrofi şovla renkli görüntüler oluşturan tribünler, 90 zaman boyunca takıma inanılmaz destek verdi. Taraftarlar galibiyet kaçmasına rağmen karşılaşma böylece takımı tribünlere çağırma edip alkışladı.

Türk ayak topu tarihinin ilk ecnebi başkanı namına Göztepe’bile fariza yapmaya başlayan Danimarkalı hareket insanı Rasmun Ankersen da tribündeki yerini aldı. Göztepe hisselerinin yüzdelik 70’ini kayran Sport Republic şirketinin Başkanı Henrik Kraft ve sakat başkan Mehmet Sepil’le birlikte maçı izleyen Ankersen tribünlere hayran kaldı. Yapılan koreografiyi telefonuyla kaydeden Ankersen’e bent birlikte çokça yoğundu. Sportif müdürlük görevi üzere Göztepe ile 3 yıllık kavil imzalayan Hırvat Ivan Mance dahi ilk kez düzlük kenarında bulundu.

“İNANILMAZ BİR HAVA VARDI”Ustalık yönetmen Toygar Altay yaptığı değerlendirmede kaybedilen 2 puanın üzüntüsnü yaşadıklarını söyledi. Çok bir taraftar desteğiyle uğraş ettiklerini tamlayan Altay, “Göztepe, akıbet hangi olursa olsun haddinden fazla ihtiraslı bire bir taraftara cemaat. Bu nedenle takımımız oyundan hiç kopmadı. Basit inanılmaz ayrımsız atmosfer yaşadık. Evimizde galip gelmeyi çok isterdik” dedi. Balaban topluluk oyununu ihanet etmek zorunda olduklarını rapor eden Altay, “İçeride ya bile dışarıda tek farketmez, biz Göztepe kabilinden oynayacağız. Katiyen özlük oyunumuzdan vazgeçmemeliyiz” yorumunu yaptı.”SONUÇ TOPA BÜYÜKLÜĞÜNDE SAVAŞIM SÜRECEK”Maçın önceki yarısında çokça dolgunca kalın kurduklarını anlatan Altay, “Hele ilk 15 dakikada güvenilmez aynı kalın, coşku ve erke vardı. Temas özdek yolundaydı ancak elan bilahare topun ritmini artırmamızı istemeyen benzeri rakip vardı. Oyun çokça durdu ve soğudu. Benzeri kalem oyuna giremedik. Bu mücadelenin bize 3 nokta getirmesi gerekiyordu. Ego kulp üreten benzeri herif değilim. Yolumuzun ne olduğunu ve sonun dahi hangi olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki süreçte buradaki coşkuyla ve tutkuyla serencam topa büyüklüğünde mücadelemiz sürecek. Haddinden Fazla elan ferah oyunlar oynayacağız” diyerek konuştu.

Share: