Gümrük Esirgeme ekiplerinden Gürbulak ve Kapıkule’de elem tacirlerine çarpış

Ticaret Bakanlığı Gümrük Koruma Görevlisi ekiplerince Gürbulak Gümrük Kapısı’nda 108 kilogram hazır para metamfetamin ve Kapıkule Gümrük Kapısı’nda 31,75 kilogram kötü ele geçirildi.

Gürbulak Gümrük Sıyanet Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan analiz ve taharri neticesinde gümrük kapısına İran’dan gelen bire bir tır riskli namına değerlendirildi. Aracın x-ray taramasında aynasız yoğunluğa rastlandı. Bunun üzerine açar mufassal tetkik olmak amacıyla arama hangarına atıf edildi. Narkotik dedektör köpeklerinin yapılan aramada aynasız bölgelere aksülamel vermesi konusunda aracın dorse kısmının altında mevcut su deposu söküldüğünde akarsu tankının içerisinde ayrımlı aynı şerh elan olduğu tespit edildi. bahis konusu tankın içerisindeki sıvıdan alınan numune, maden ve kimyevi madde tespit cihazı ile analiz edildiğinde maddenin 108 kilo likit metamfetamin cinsi uyuşturucu olduğu belirlendi.

Diğer bir ameliyat ise Kapıkule Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirildi. Edirne Gümrük Esirgeme Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince ülkeye abes kendisine methal eden bir tır, şalter şeş görüntüleme sistemi üzerinden yapılan incelemede riskli kendisine değerlendirildi. Bunun üstüne komütatör ince kontrol cereyan etmek üzere taharri hangarına alındı. Tırın dorsesinin ast tarafında şase demirleri arasına gizlenmiş haddinden fazla sayıda torba olduğunu belirleme eden Gümrük Esirgeme ekipleri, poşetleri bulunduğu yerden çıkardı. Poşetler zarfında hep 31,75 kilogram duman ele geçirildi.

Gerçekleştirilen operasyonlarda 2 şahsiyet gözaltına alınırken, ele geçirilen uyuşturuculara umum konuldu. Olaylarla ait soruşturmalar Doğubayazıt ve Edirne Cumhuriyet Altını Başsavcılığı gözetiminde devam ediyor. – ANKARA



Share: