Gümüşhane’de köyden mevrut kollar ilk defa havuzla tanıştı

Gümüşhane’bile Cahillik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan yüzme kurslarında köyden gelen ayrıntılar hayatlarında ilk kez girdikleri havuzda yüzmeyi öğreniyorlar.

Kentte Deneyimsizlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi’ çerçevesinde ölçülü icraat bütün hızıyla sürüyor. Proje kapsamında Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Altınpınar köyünden kent merkezinde mevcut Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna gelen 25 çocuk hayatlarından ilk defa havuzla tanıştı. Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda cankurtaranların gözetimi altında ahenkli ara nâkil çocuklar antrparantez Cahillik ve Spor İl Müdürlüğü’nde işyar yüzme antrenörlerinden eğitim bilimi alarak yüzmeyi öğreniyor. Hayatlarında ilk kez havuzla tanışan çocukların mutlulukları ise yüzlerinden okunuyor.

“Çocuklarımız haddinden fazla bahtiyar oldular”

Çocukları ilçelerden ve köylerden yüzme sporu ile tanıştırmak için çalışmalarının sürdüğünü belirten Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Eğitim Uzmanı Osman Yılmazer, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz kendisine yaz aylarını çocuklarımız daha ağır ezgi geçirsinler ve yüzme öğrensinler diye çocuklarımızı şekil ve ilçelerimizden hatta köylerden buraya taşıyoruz ve yüzme öğreniyorlar. Çocuklarımız çokça bahtiyar. Çocuklarımız burada yüzme sporu ve havuzla ilk defa karşılaşıyor onlar hesabına haddinden fazla mutluyuz. İnşallah Gümüşhane’de yüzme bilmeyen kalmayacak” diyerek konuştu.

“Çokça sevdim umarım bir elan geliriz”

Havuza ilk kez geldiğini ve çokça sevdiğini söyleyen Muhammet Tarık Balkır (13) ise “Havuza ilk kez geldim yüzme bilmiyordum amma buraya gele gele yüzmeyi öğreneceğim. Haddinden Fazla sevdim umarım bir daha geliriz” derken, bir diğer bala Macit Bilgiç (10) bile “Havuz haddinden fazla güzelce, eğleniyoruz, yüzmeyi öğreniyoruz açıkçası çokça gani. Havuza ilk kez geldim, tıpkısı daha katılmak istiyorum” dedi. – GÜMÜŞHANE



Share: