Gümüşhane’de torunlar evvel Kuran-ı Kerim eğitimi alıyor, bilahare spora heveslendirme ediliyor

Gümüşhane’da dallar önceki Kuran-ı Selek eğitimi alıyor, bilahare spora isteklendirme ediliyor

GÜMÜŞHANE – Gümüşhane’bile Kuran Kursu öğrencileri, kursta hem Kur’an’ı Verimli öğreniyor hem de spor yaparak eğleniyorlar.

Gümüşhane Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürlüğü aracılığıyla kentte mevcut camilerde Kuran Kursu’na giden öğrenciler sporla buluşturuluyor. Etkinlik çerçevesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde memur antrenörler marifetiyle spor salonunda çocuklara futbol, basketbol, uçan top, masa sporları kabilinden bir nice branşta eğitim bilimi veriliyor. Haftanın belli başlı ayrımsız gününde camilerde mevcut görevliler marifetiyle spor salonlarına götürülen çocukların hem fiziki gelişimleri sağlanıyor hem çaplı olanlar spora kazandırılıyor. Haftanın köylü kalan günlerinde Kuran-ı Alicenap eğitimi kayran çocuklar ise etkinlikten mutlu olduklarını ifade ederek, kurslara sürmek istediklerini anlatım ediyor.

“Bu aktiviteler çocuklarımızı kursumuza iltihak noktasında teşvik ediyor”

Bu tür aktivitelerin çocukların içtimai gelişimi amacıyla de mefret olduğunu belirten Gümüşhane Lütfü Doğan Cami görevlisi, “Yaz kursu öğrencilerimizle haftada bir devir cuma namazı günleri sportif etkinlikler yapıyoruz. Hocalar eşliğinde şahsi gelişimlerini biraz henüz geliştirmek, çoğaltmak için ve çocukların sosyal ayrımsız aktivite yapması maksadıyla burada bulunuyoruz. Haftanın başka günleri ders faaliyetlerimize devam ediyoruz. Çocuklarımız burada etraflı süren tıpkısı aradan sonra kursa başlamış olmaları bizi ve çocukları sevindirdi. Mufassal süredir aynı tutku var içimizde bu nedenle çokluk var. Bu aktivitelerde çocuklarımızı kursumuza katılma noktasında isteklendirme etmekte. 3 görevliyiz, öğrencilerimiz 15-20 yabanlık sınıflardan oluşuyor. Toplamda 50 öğrencimiz var. Kız çocukları üzere üstelik hocalarımız ve ayrı sınıflarımız var. Bunlar dahi özge hocalarımızla neşelilik içerisinde bulunuyorlar” dedi.

“Çocuklarımızdan yetenekli olanları branşlarına göre yönlendirmeye çalışıyoruz”

Etkinlikte yetenekli çocukların bile değerlendirmeye alındığını tabir fail Gümüşhane Toyluk ve Spor Müdürlüğü’nde işyar Badminton antrenörü Hasan Hüseyin Boşnak,” Burada Cahillik ve Spor İl Müdürlüğü yerine yaz spor okullarımızı, yaz kuran kurslarımız ile buluşturuyoruz haftada 1 ahit. Bu bizim amacıyla haddinden fazla adamakıllı oluyor, çokça mutluluk verici. Etkinliğimizin içerisinde eş güdüm çalışmaları futbola müteveccih şut çalışmalarımız, basket atışlarımız ve uçan top çalışmalarımız oluyor ve çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Hem çocuklarla buluşmuş oluyoruz, sporun değme alanda dizge amacıyla olduğunun bilincini vermeye çalışıyoruz. Tığ buradaki etkinliklerle bu çocuklarımızın içerisinden yetenekli olanları zat branşlarına göre yönlendirmeye çalışıyoruz. Bu yönden bile bizim için haddinden fazla ferah oluyor zira kolay ulaşılabilirlik açısından sporcu yetiştirmede bize havari reşit oluyor” şeklinde konuştu.

“Burada idman yarmak iyice beni bol motive ediyor”

Antrenörlerin ve cami görevlilerin kendileriyle ilgilendiğini belirten 12 yaşındaki Yiğitlik Obak ” Trabzon’birlikte yaşıyoruz ego burada Kuran kurslarına geliyorum. Haftada 1-2 kere spor salonuna geliyoruz. Buradaki hocalarımız bizimle haddinden fazla ilgileniyor, cami hocalarımız da anca. Burada egzersiz tahsis etmek güzelce beni ferah motive ediyor. Ben hakeza daha mutlu oluyorum” derken, 7 yaşındaki Muhammet Yusuf Huluskâr bile “Yaz tatilinde pusula okuyorum, misafirliğe gidiyorum, camiye geliyorum. Camide hocamız bizi aynı dönme bizi spor kursuna getiriyor. Orada hocalarla antrenman yapıyoruz. Antrenmandan önceki ısınma çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

Share: