Gümüşhane’ye mevrut Batmanlı güre kızlar, davul zurnayla karşılandı

Gümüşhane’ye gelen Batmanlı genç kızlar, bateri zurnayla karşılandı

Yer Yağı kentinden Sim kente geldiler

GÜMÜŞHANE – Bilgisizlik ve Spor Bakanlığı’nın “Anadoluyuz Biz” projesi çerçevesinde 3 günlüğüne Gümüşhane’ye mevrut Batmanlı canlı kızlar bateri zurnayla karşılandı.

Bakanlık marifetiyle gençlerin tarihi ve kültürel mirasları tanımaları ve hasbilik bilincini özendirici faaliyetlere katılmaları amacıyla gerçekleştirilen “Anadoluyuz tığ” projesi çerçevesinde Batman’dan gelen 17-23 gözyaşı arası 40 canlı kız Gümüşhane’yi ziyaret etti.

Program çerçevesinde Deneyimsizlik Merkezinde el oyunları ekiplerinin davul-zurna eşliğinde oynadığı oyunlarla karşılanan öğrenciler mutluluklarını dile getirdi.

11 saatlik yolculuğun arkası sıra ulaştıkları Gümüşhane’dahi kız öğrenci yurdunda konaklayacak çoluk çocuk kentin çarkıt yerleşim yeri Süleymaniye Mahallesinde seyahat ve kasaba temizliği yaptıktan sonradan Şiran ilçesindeki Tomara Şelalesine geçecek. Ardından Kelkit ilçesinde martir Piyade Leşker Selman Güler’in ailesi ve kabrini görüşme edecek olan yıldız bilimi Kişmiri Mağarası, Torul Kalesi Cam Seyir Terasını ülfet edecek, Zigana Gümüşkayak Ski Merkezinde doğa yürüyüşü yaptıktan sonra Limni Gölünü gezecek.

Etkinlik amacıyla Batman’dan gelen Özden Amut, “Proje kapsamında petrol kentinden Sim şehrimize geldik. 11 saatlik zorlu yolculuktan sonra buraya geldik amma herşeye değdi. Herşey haddinden fazla sunturlu, Gümüşhane çok iyicene, etkinlikler ve planlama çok iyicene. Emeği geçen herkese teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Bir başka öğrenci Senem Müsaade çok domuzuna karşılandıklarını ve kentin yeşilliğine hayran kaldığını belirtikten Fatma Hasanoğlu bile “Gümüşhane’yi gelmeden geçmiş araştırmıştım. Haddinden Fazla pir karşılandık. Çok pir ve keyifli geçiyor. Bakanlığımız yoluyla ücretsiz sağlanan bu yolculuk için teşekkür ediyoruz” diyerek konuştu.

Gümüşhane Bilgisizlik Merkezi Müdürü Selman Eroğlu ise proje kapsamında henüz evvel yeniden Batman’dan mevrut erkek öğrencileri ağırladıklarını demincek birlikte kız öğrencileri mihman edeceklerini belirterek, “AnadoluyuzBiz projesi kapsamında Batman’dan 40 öğrenci ve 3 görevlimizi karşıladık. Kendilerini ilimizde ağırlamaktan çokça mutluyuz. 3 dönüş boyunca tarihi turistik yerleri gezdireceğiz, içtimai projeler yapacağız. En iyicene şekilde ağırlayıp uğurlayacağız” dedi.



Share: