Güneydoğu ve Şark Anadolu’daki 5 ilde 430 iskân namına erişim sağlanamıyor

Elazığ, Şırnak, Batman, Mardin ve Bingöl’de kar dolayısıyla 430 yerleşim yerinin yolu kapandı.

Elazığ İl Özel İdaresi Kere ve Erişim Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye bakarak, kentte kar ve tipi etkisini sürdürüyor.

Merkezde 7, ilçelerden Ağın’dahi 16, Arıcak’ta 1, Baskil’de 30, Maden’de 4, Karakoçan’dahi 1, Keban’birlikte 30, Kovancılar’da 1, Palu’bile 2 ve Sivrice’de 35 karye yolu ulaşıma kapandı.

Ekiplerin çalışması sonucu merkezde 2, ilçelerden Arıcak’ta 1 karye yolu açıldı. Ilişkin 124 köy yolunun ulaşıma açılması amacıyla icraat sürüyor.

Ekipler, Baskil ilçesi Beşbölük köyünde yolda kalan tırı da kurtardı.

Ayrıca Elazığ Belediyesi karla mücadele ekipleri, iklim merkezinde kar küreme ve özleştirme çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Şırnak

Şırnak İl Hususi İdaresinden alınan bilgiye göre, kar kalınlığının kayran saha 30 santimetreye ulaştığı kentte, merkezde 3, Uludere’de 2, Beytüşşebap’ta 9 köy ile ekenek yolu ulaşıma bağlı bulunuyor.

Sınırlanmış yolları tahsis etmek için ekiplerin çalışması devam ediyor.

Öte yandan, Şırnak Valiliği, içtimai iletişim araçları hesaplarından yaptığı paylaşımda, site çevresinde bugün sabahtan itibaren görülecek sakil düşünce (20 santimetre ve beden), yarın akşama kadar deli dolu olmasının beklendiğini duyurdu.

Açıklamada, “Vatandaşlarımız, kar yağışı, buzlanma riski ve külot kabilinden olumsuzluklara karşı titiz ve tedbirli olmalıdır.” ifadelerine kayran verildi.

Batman

Batman İl Hususi İdaresinden alınan bilgiye göre, ilçelerden Sason’birlikte 39 ve Kozluk’ta 2 yerleşim hesabına kar yağışı zımnında erişim sağlanamıyor.

Ekipler, yol küşat çalışmalarını mütemadi sürdürüyor.

Mardin

Mardin’de ekipler, bellek aktif olduğu Mardin- Diyarbakır karaca uğrunda ulaşımın aksamaması ve şehir genelinde kapanan 200 iskân yeri yolunun açılması için çalışıyor.

Kaymakamlıklar, İl Cingöz Komutanlığı, İl Inanma Müdürlüğü, Karayolları Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, kaza belediyeleri, UMKE ve AFAD ekipleri, ulaşımın sağlıklı sürmesi ve vatandaşların kıygın olmaması üzere mücahede yürütüyor.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Uray Başkanvekili Mahmut Demirtaş, birlik ekiplerin teyakkuz halinde görevlerinin başında olduğunu söyledi.

Demirtaş, sürücülerin şita lastiği veya kar zinciri olmadan trafiğe çıkmamaya ilgi göstermesini istedi.

Bingöl

Bingöl İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, merkeze ilişkin 8, ilçelerden Adaklı’üstelik 12, Genç’te 22 ve Solhan’bile 9 köyün yolları kar zımnında kapandı.

Yolları beğenmek üzere 110 grup, 20 greyder, 14 loder, 10 kepçe, 5 dozer, 4 kar küreme ve 3 kar savurma aracıyla çalışma yapıyor.

Share: