Gürbulak ve Kapıkule’de mızrap operasyonu: 2 murakabe

Ticaret Bakanlığı Gümrük Himaye ekiplerince, Gürbulak ve Kapıkule gümrük kapılarında yapılan operasyonlarda maden ele geçirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya bakarak, Gürbulak Gümrük Himaye Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri eliyle yapılan çözümleme ve arama çalışmaları neticesinde, İran’dan mevrut bire bir tır “riskli” olarak değerlendirildi.

Aracın x-ray taramasında berbat yoğunluğa rastlanırken, anahtar, mufassal tetkik geçmek amacıyla kontrol hangarına sevk edildi. Aramada algılayıcı köpeklerin x-ray taramasında saptanan münasebetsiz bölgelere aksülamel vermesi üzerine aracın dorse kısmının altında bulunan su deposu söküldü.

Aracın akarsu tankının içre değişik bir bölme daha olduğu tespit edildi. bahis konusu tankın içindeki sıvından alınan numune, esrar ve kimyasal madde tayin cihazı ile çözümleme edildi. Yapılan analiz neticesinde bed maddenin 108 kilogram hazır para metamfetamin cinsi mızrap olduğu belirlendi.

Kapıkule Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda ise Edirne Gümrük Himaye Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, ülkeye boş namına gelen ayrımsız tır, araç şeş görüntüleme sistemi üzerinden yapılan incelemede “riskli” bulundu.

Arama hangarına alınan tırın dorsesinin altında şase demirlerine pinhan çok sayıda poşet olduğu tespit edildi. Poşetlerde 31 kilogram 75 gram duman bulunduğu belirlendi.

Operasyonlarda 2 emanet gözaltına alındı, uyuşturucu maddelere ahali konuldu.



Share: